• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE 02:00 Steaua l-a prezentat pe pagina oficilă de Facebook pe Harlem Gnohere, ultimul transfer realizat.

UPDATE 00:30 După mai bine de patru ore de la sosirea la birourile Stelei, Gnohere și-a pus semnătura pe contract. La ieșire, francezul și-a manifestat entuziasmul în legătură cu decizia luată.

"Am avut ofertă și din Golf, dar am preferat Steaua. Dacă o să am posibilitatea să îi dau gol lui Dinamo, o să o fac", a spus Gnohere la ieșire, pentru ca apoi, întrebat de reporteri despre concurența cu Alibec, să puncteze: "Antrenorul decide cine joacă".

UPDATE Ora 19:20: În urma negocierilor de vineri seară, Harlem Gnohere (28 de ani) și Steaua s-au înțeles pentru un contract pe 3 ani și jumătate. A fost dorința jucătorului ca înțelegerea să aibă o durată mai mare decât cea propusă inițial de patronul Stelei, de doi ani și jumătate.

"Când mi-a zis că vrea pe 3 ani şi jumătate, l-am întrebat câţi ani are. Mi-a zis că 28. Am fost de acord şi cu această dorinţă a lui", a spus Gigi Becali, pentru Digi Sport, după intervenția în cadrul emisiunii "Digi Sport Special".


Steaua a rezvolvat încă din toamnă transferul lui Denis Alibec, Junior Morais a semnat și va ajunge în vară la roș-albaștri, iar Gigi Becali a anunțat și al treilea contract perfectat în această iarnă: Harlem Gnohere e noul atacant al echipei lui Laurențiu Reghecampf!

"Să ştie toată lumea! Eu nu mint: Morais a semnat deja şi va veni din vară, dacă nu mă înţeleg cu Astra. Acum îi fac contractul lui Gnohere. M-am înţeles şi cu Dinamo, şi cu 'Bizonul'. La mine ce e 'da' e 'da' şi ce e 'nu' e 'nu'. Băiatul ăsta a ţinut mereu să se vadă cu mine să discutăm. Nu am vrut, pentru că era sub contract. El niciodată nu s-a dezis de Steaua. A fost caracter, aşa sunt şi eu. Am zis că îi dau 15.000, atât îi dau. Îi mai dau 50.000 la semnătură, iar lui Dinamo îi dau 250.000", a dezvăluit Becali, la Digi Sport Special.

"Dinamo nu putea să îi ofere atât. Eu îi fac milionari, de aia vor la Steaua. Antrenori, jucători, eu îi fac milionari. Pintilii, de exemplu, a câștigat vreo 3 milioane", a mai precizat omul de afaceri.

Întrebat dacă transferul lui Gnohere se justifică, în condiţiile în care Steaua are deja un atacant inamovibil - Alibec -, Becali a punctat: "M-am consultat şi cu Meme pentru Gnohere, am zis că e un jucător cât de cât tehnic şi merită să îl luăm. Acum trebuie să vadă Reghe cum merge jocul cu el şi cu Alibec în teren în acelaşi timp. Trebuie văzut cum e mai bine. 'Bizonul' a semnat pe doi ani şi jumătate".

Din septembrie 2016 s-a tot vorbit despre un transfer al lui Harlem Gnohere la Steaua. Francezul care avea contract cu Dinamo până la finalul sezonului a fost și exilat pentru circa două săptămâni la echipa a doua, după ce oficialii clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare au descoperit că s-a întâlnit cu șefii Stelei. În cele din urmă, a fost reprimit și a jucat chiar și în ultimul meci cu roș-albaștrii, dar Becali nu a încetat să spună sau să lase de înțeles că "Bizonul" va semna cu echipa sa în iarnă.

24 goluri în 58 de meciuri are Harlem Gnohere la Dinamo în toate competițiile, într-un sezon și jumătate (17/45 în Liga 1, 2/6 în Cupa Ligii, 5/7 în Cupa României).