• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

VIDEO FC Viitorul - CFR Cluj 1-0. Victoria grupării din Ovidiu a fost adusă de super-execuția lui Eric de Oliveira (31 de ani). La final, Dan Petrescu (49 de ani) a spus că brazilianul este cel care a făcut diferența și că și l-ar dori pe ”decar” sub comanda sa.

”Când evoluezi contra campioanei României și cu antrenor Hagi este posibil orice. Este o echipă care și-a revenit în ultima vreme, care practică un fotbal excelent și care are trei jucători foarte buni în atac, reinventați de Gică, Eric, Țucudean și Chițu. De fapt, pe primii doi i-a reinventat pentru că Alin Chițu a jucat mereu bine doar cu Gică. Eu cred că Viitorul poate câștiga cu oricine aici.

Când ai un jucător ca Eric, ce face diferența, nu mai este nimic de spus. Pe vremea când eram la Urziceni, am pierdut un singur meci în deplasare, într-un sezon, la Mediaș, cu gol Eric. Deci, e mai bine să-l am pe Eric în echipa mea, decât împotrivă”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

”Bursucul” este convins că Viitorul are cea mai de temut tripletă din Liga 1, peste cea de ”aur” a roș-albaștrilor, formată din Dennis Man, Florin Tănase și Florinel Coman.

”E unic ce a făcut Hagi aici. E prima oară când am intrat pe stadion. Mă simțeam ca pe un stadion din Anglia, din ligiile inferioare, cu tribune aproape, gazon impecabil.

Cei de la Viitorul au acești trei jucători în față, Eric, Țucudean și Chițu, cei mai buni din România. E meritul lui Hagi, care a reușit să-i pună împreună și să-i readucă la forma maximă. Mă refer aici la primii doi, iar Chițu cred că doar cu Gică a jucat fotbal așa bun”, a mai spus tehnicianul ardelenilor.

”Eric și Budescu fac diferența!”

Într-un final, Dan Petrescu a mai spus că este posibil ca la iarnă să încerce transferul lui Eric la CFR.

”Vedem ce vrea Gică. El vrea bani mulți de obicei. Noi am luat doar jucători liberi până acum, în afară de Balde. Dacă voi avea buget, sigur voi lua ceva de aici de la Viitorul”, a mai spus Petrescu.

Evoluția brazilianului, care a cochetat și cu Dinamo în pauza de vară, a fost lăudată și de Gică Hagi.

"Eric e un jucător special. E un decar adevărat, cum i-am avut pe Cernat, pe Dică. Am avut numai jucători buni, extraordinari, care au vrut să vină alături de noi, poate datorită mie și le mulțumesc.

Eric și Budescu fac diferența în anumite momente, chiar dacă suferă din punct de vedere fizic", a spus și Hagi.

VIDEO cu super-golul lui Eric