• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Deși Liga Profesionistă de Fotbal i-a acordat Viitorului trofeul de campioană în Liga 1 în acest sezon, câștigătoarea va fi decisă de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Înaintea procesului din Elveția, directorul general al dobrogenilor, Cristian Bivolaru, a recunoscut că are emoții și că este posibil ca instanța supremă să o transforme pe FCSB în campioană.

Eu am emoții ca înaintea unui examen, fie că e vorba despre un meci, fie că este vorba despre un proces. Fiecare cunoaște cazul. Nu e un caz simplu”, a recunoscut Cristian Bivolaru, la Fotbal Club, ÎN DIRECT la Digi Sport.

Acesta a explicat că, în urmă cu mai bine de un an, LPF a încercat să clarifice toate problemele referitoare la departajarea echipelor aflate la egalitate de puncte, dar nu a actualizat și regulamentul.

Începea faza a doua a sezonului a campionatului de anul trecut, 2015-2016. Pentru că la Adunarea Generală a Ligii au fost întrebări legate și de modalitatea de departajare, și de partea disciplinară, LPF a transmins clarificările pe baza regulamentului prin acea circulară. Pentru a nu exista niciun fel de interpretare neregulamentară, Liga a făcut aceste precizări, așa cum face și UEFA, și FIFA. Normal, ar fi trebuit să le pună și în regulament. Am văzut că pledoaria lor (n.r. - a FCSB-ului) se bazează pe interpretarea ad literam a regulamentului”, a precizat Bivolaru.

Fostul secretar general adjunct i-a în calcul și varianta pierderii titlului de campioană la TAS și a vorbit și despre consecințele unei decizii nefavorabile:

N-ar fi un lucru plăcut. Ar însemna pierderi de imagine, pierderi financiare. Suntem în pragul semnării unui contract cu un sponsor extrem de important. Lucrul acesta se produce în momentul în care suntem campioni. Semnăm oricum, nu așteptăm decizia TAS, dar nimănui nu i-ar pica bine să facă o afacere cu cineva care e la un anumit nivel, iar, peste o lună, cade mai jos”, a spus Bivolaru, care nu crede însă că o pierdere a titlului în instanță l-ar determina pe Gheorghe Hagi să renunțe la funcția sa de manager tehnic: ”Nu știu dacă putem merge atât de departe, nu cred că o astfel de decizie l-ar face să ia o hotărâre drastică”.

Viitorul ia însă în calcul varianta de a dat în judecată Federația și Liga dacă va pierde titlul la TAS.

Cred eu că ar fi o mare palmă dată fotbalului românesc și cred că mulți dintre cei care au luat decizia inițială, legată de certificarea faptului că noi nu suntem campioni nu mai au ce să caute în fotbalul românesc.

Jucăm două campionate după acest regulament și ne trezim că o echipă ajunge la TAS cu un caz împotriva unui astfel de regulament”, a mai zis Bivolaru, care nu are încredere nici în modul în care FRF și LPF se vor apăra în fața instanței de la Lausanne: ”Cred că ei nu sunt suficienți de conștienți de modul în care ar trebui să-și apere aceste decizii și propriile regulamente. Ei se apără cu propriile mijloace, noi am recurs la nașul lor (n.r. - se referă la faptul că avocatul Viitorului este mai bun decât cel al FCSB-ului). Cu siguranță că, dacă cele trei apărări nu sunt în concordanță, va fi un mare dezavantaj”.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT