• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gică Hagi e dispus să se despartă de proiectul de la Viitorul, dacă va primi o ofertă de a antrena un club mare european. "Regele" a admis că Mircea Lucescu este modelul său în viaţa de tehnician şi că este pregătit să conducă un nume mare european.

"Nu am oferte în momentul de faţă, cum am avut anul trecut, dar vor veni. Aş putea spune că sunt liber, dar nu sunt liber. Sper că cei de la Rubin Kazan nu au uitat de mine. A fost ofertă în iarna trecută, a trecut, vom vedea. Eu sunt sigur, sunt pregătit. Mental, ca antrenor, sunt pregătit să mă duc să mă duelez cu cei mai buni.

În momentul de faţă am două dorinţe. Prima ar fi să antrenez un club mare, să mă bat cu cei din Europa şi a doua să antrenez o echipă naţională la un moment dat. Sunt două dorinţe, am doar 50 de ani. Mircea Lucescu, la 50 de ani, a avut cele mai bune rezultate. Până atunci a muncit la fel ca mine. Nu, nu... eu ca el.

Şi acum, la 50 de ani, vreau să am şi eu o carieră cum a avut el, pentru că el e antrenorul care mă motivează, că se poate, chiar dacă eşti român. Când o să plec de aici, o să plec la o echipă care se bate la câştigarea campionatului şi care are un proiect european. Nu mă simt inferior faţă de cei din Europa", a spus Hagi, într-o conferinţă de presă.

Fostul căpitan al naționalei României și Barcelonei, Gică Popescu, a recunoscut cu două luni în urmă că ar fi acceptat oferta rușilor de la Rubin Kazan dacă Gică Hagi ar fi preluat postul de antrenor al clubului din Tatarstan.

"A fost interes din partea lui Rubin Kazan pentru mine şi Gică. Dar el a decis să rămână la Viitorul, e proiectul lui, l-am respectat. Aş fi mers alături de el şi aş fi fost director sportiv. Nu sunt supărat că nu s-a materializat. Eu aveam alte proiecte, dar renunţam la ele pentru Hagi", a dezvăluit Popescu.