• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Constantin Budescu (28 de ani) s-a adaptat destul de repede la FCSB, a intrat bine în programul de pregătire impus de Nicolae Dică, astfel că datorită evoluțiilor sale a reajuns și la echipa națională. Spre deosebire de Alibec, Budescu pare a fi înțeles ce schimbări de comportament trebuie să facă pentru a bate la poarta marii performanțe.

Mijlocașul roș-albaștrilor a avut însă și perioade în care a fost rebel, unele deja cunoscute de pe vremea în care a activat la Astra, cu Marius Șumudică, dar și în tinerețe. Marin Barbu, actualul antrenor al celor de la Juventus București este unul dintre cei care-l știe foarte bine pe actualul stelist.

”L-am avut pe Budescu, și la Petrolul, și la Astra. Dacă-l vedeai când era junior, îți venea să-l bați. Până nu-l luam la înjurături, nu făcea primul sprint. Îl mai și ’curentam’, uneori. Îl trezeai greu, dar făcea și al doilea sprint.

A doua relație cu el a fost la Astra. I-am spus: ’băi, Budescule, ai mai îmbătrânit, ți-a mai venit mintea la cap.
I-am mai spus ce ne-a precizat domnul Niculae (n.r. - Ioan Niculae, finanțatorul echipei) despre niste prime în contracte, pe care le-am si luat, de altfel. I-am spus lui Budescu: ’de ce vii la stadion, ca să mă vezi pe mine că-s frumos?’

Budescu a înțeles și s-a pus pe treabă, s-a comportat exemplar în cele 3 săptămâni în care am jucat, 3 săptămâni în care am salvat echipa de la retrogradare. Nu am avut ce să-i reproșez!”, a spus cel poreclit ”Magiun”.

”Putea să joace la pas în Premier League!”

Tehnicianul crede că Budescu ar fi putut juca de mult într-un campionat de top, dacă ar fi înțeles din timp ce schimbări trebuie să facă în comportamentul său.

”Felicitări lui Șumudică, a avut răbdare cu Budescu și cu Alibec și a stors cât a putut din ei, au făcut performanță împreună.

Dacă Budescu era puțin mai harnic, era un jucător care putea să joace la pas în Premier League”, a mai spus Marin Barbu.