• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Prezent în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal, Mihai Stoichiţă a explicat de ce a fost refuzată propunerea de mărire a numărului de fotbalişti extra-comunitari în prima ligă de fotbal din România.

"Nu avea niciun rost să blocăm drumul fotbaliştilor români. Ce să fac, să nu-l mai las pe Hagi să crească şi să vândă fotbalişti, să blocăm academiile de fotbal de la Craiova, de la Dinamo şi de la alte grupări să crească jucători români?", a povestit directorul tehnic al FRF, completat de Ionuţ Badea: "E o chestie de siguranţă naţională, în fotbal, desigur, să ai grijă de creşterea şi promovarea jucătorilor români".

În acest moment, în Liga 1 poate fi folosit fără nicio restricţie un jucător care nu este comunitar, plus alţi doi care însă trebuie să aibă cel puţin cinci meciuri la echipa naţională a ţării respective.

În afara celor 28 de state comunitare, Uniunea Europeană are înţelegeri economice cu o serie de state şi organisme internaţionale, dar Brazilia, spre exemplu, nu face parte dintre aceste state.

Propunerea legată de fotbaliştii extra-comunitari a fost analizată la Comitetul Executiv al FRF, desfăşurat săptămâna trecută, şi nu a trecut la vot.

Vezi mai jos intervenţia lui Marius Şumudică de la Digi Sport Matinal, în care povesteşte scandalul petrecut luni seară la Alanyaspor-Kazserispor, 1-2, în care a fost implicat direct şi de pe urma căruia i-au rămas semne.