• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Cosmin Contra i-a luat locul lui Ioan Andone pe postul de antrenor la Dinamo, dar marea problemă a roș-albilor nu era pe banca tehnică, ci la nivel de strategie a clubului, în opinia antrenorului Edi Iordănescu.

Fiul fostului selecționer Anghel Iordănescu a recunoscut că, provenind dintr-o familie stelistă și lucrând, la rândul său, la clubul roș-albastru, nu ar putea să aibă la inimă clubul Dinamo, dar a făcut o analiză atentă și obiectivă, care le-ar putea folosi și conducătorilor "câinilor roșii".

"E ciudat și dezamăgitor pentru un club de nivelul ăsta să nu reușească să-și păstreze un grup de jucători de calitate pentru mai mult timp", spune Edi Iordănescu, făcând referire la strategia roș-albilor, care în doar câteva luni și-au pierdut cei mai buni jucători: pe Mevlja, Paul Anton, Essombe, Gnohere, Lazăr și Rotariu.

Fostul antrenor de la Steaua, Pandurii și ASA le-a dat o scurtă lecție de management șefilor de la Dinamo, pentru care a explicat cum ar trebui să gestioneze transferurile, pentru a maximiza profiturile clubului.

"Din afară și ca om care în sezonul trecut a întâlnit Dinamo de vreo 6 ori, pot să spun că am cunoscut Dinamo în detaliu. Dinamo de anul ăsta mi se pare un club puțin slăbit, ca nucleu de jucători, față de anul trecut. Anul trecut erau Mevlja, Puljic, Lazăr, Rotariu, Matei, Gnohere, Essombe. N-am avut niciodată și probabil că nici nu îmi va fi Dinamo la inimă, pentru că mă trag din partea cealaltă, dar asta nu înseamnă că nu am tot respectul pentru acest club și pentru istoria pe care o are în spate. Salut și apreciez eforturile făcute de patronul Negoiță și faptul că a reușit să redreseze clubul din punct de vedere financiar și să îl țină în viață, dar e puțin ciudat și dezamăgitor pentru un club de nivelul ăsta să nu reușească să-și păstreze un grup de jucători de calitate pentru mai mult timp. Nu poți să aduci jucători și să îi pierzi atât de repede. Dinamo nu e un club care e rampă de lansare", a declarat Edi Iordănescu, în cadrul emisiunii “Fotbal Club”, de pe Digi Sport 1.

“I-ai pierdut pe Paul Anton, Lazăr, Gnohere, Rotariu. Vin jucători, te chinui pe bani puțini să-i selectezi și faci o muncă de scouting și de urmărire, strângi un grup de jucători care nu poate produce rezultate imediat, după care îi pierzi și o iei de la capăt. S-a folosit și el de Dinamo, altfel pleci și altfel te vede lumea la Dinamo. Dacă accepți la toți așa, te trezești că ești într-o continuă căutare. E nevoie de jucători cu un ciclu de doi ani, de 3 ani”, a adăugat tehnicianul.

“Mevlja, ok, vrei să vii la Dinamo, contractul tău e pe 3 ani de zile sau pe un an și jumătate și clubul mai are opțiune pe un an și jumătate după aceea. Ok, vine o ofertă foarte bună pentru tine, pleci, dar intră în club clauza ta de reziliere, de 1,5 milioane de euro. Atunci, cu banii aceia vin alți jucători și rămân niște bani”, a mai spus Edi Iordănescu.

“Dinamo a bătut Steaua în sezonul ăsta și s-a demonstrat că nu latura financiară face diferența. Dinamo, anul ăsta, a bătut Steaua de o manieră categorică, deci se poate, dar să ai continuitate. Poate că anul ăsta iei titlul, dar la anul reprezinți altceva. Așa, la anul o iei de la capăt, cu alt proiect”, a încheiat antrenorul.

La 5 echipe a antrenat Edi Iordănescu până acum: Steaua (2010, 2011-2012 ca antrenor secund; interimar în 2010 pentru două meciuri, după plecarea lui Ilie Dumitrescu), FC Vaslui (2012 - antrenor secund în mandatul lui Marius Șumudică), ASA Tg. Mureș (2013 - antrenor principal), Pandurii Tg. Jiu (2014-2016 - antrenor principal) și CSKA Sofia (2016 - antrenor principal).