• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, luni, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Liviu Ganea, cel care a anunțat, în EXCLUSIVITATE la Digi Sport că a decis să renunțe la activitatea de fotbalist profesionist la doar 29 de ani, a lansat acuzații fără precedent la adresa celor de la CFR Cluj, fosta sa echipă.

Ex-atacantul spune cu subiect și predicat că la CFR Cluj i s-au furat banii, și că judecătorul a preferat să scape clubul de datorii, decât să-l declare falimentar.

”Practic, la CFR ne-au fost furaţi banii! Prin simpla decizie a unui judecător ni s-au anulat toate pretenţiile financiare. Pentru că aşa a vrut el, nu pentru că ar fi fost în litera legii sau pentru că aşa ar fi fost corect.

S-a dorit ca acest club să fie salvat. Nu cred că a fost pur şi simplu ceva pe linie sportivă, a fost pe linie politică. Niciun jucător care a fost în acea perioadă la CFR Cluj şi a avut contract cu ei nu a mai primit niciun ban. Au primit doar 10% şi asta pentru că au dorit ei aşa. Puteau să nu dea nimic. Ajungi la Curtea de Apel Cluj şi ţi se întorc toate deciziile. Acolo e stat în stat. După toate prin care am trecut nu am încredere în justiţie.

150.000 de euro este suma pe care trebuia să o recuperez. Toate aceste sume erau trecute pe contract şi toate trebuiau plătite conform planului de reorganizare. Femeile de servici erau trecute pe lista de salariaţi şi au primit toate salariile pentru că aveau salarii de 1.000 de lei. Toate speţele le-am câştigat la Tribunalul Cluj, dar la Curtea de Apel Cluj s-au întors toate. Curios, acelaşi complet de judecată a fost”, a spus Ganea, la ”Pro Sport Live”.

”CFR a renunțat la toți jucătorii care s-au accidentat!”

Ganea susține că ieșirea din insolvență a CFR-ului nu a fost corectă și că oficialii ardelenilor i-au lăsat de înțeles că trebuie să-și caute altă echipă, imediat cum s-a accidentat.

”Nimeni nu a ieşit în presă. Am fost eu, cu Maftei şi alţi câţiva care au încercat să tragă nişte semnale de alarmă. Ăsta e adevărul, asta s-a întâmplat. Ce? Deranjează? Poate la Cluj deranjează, dar să-şi asume. Ieşirea din insolvenţă a CFR-ului nu fost tocmai corectă, cu siguranţă. Pot s-o spună avocaţii, am un teanc de dosare acasă. Dar rămân cu dosarele, le pui iarnă pe foc să te încălzeşti.

Din momentul în care m-am accidentat la Cluj, cu alte cuvinte mi s-a spus să-mi găsesc echipă. Dacă eşti atent, orice jucător care se accidentează la CFR nimeni nu are răbdare cu el. Îl aşteaptă câteva luni, timp în care ei îşi iau alţi jucători şi apoi li se spune de la obraz", a mai spus Ganea.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Atacantul susține că în urma acestor probleme a pierdut o sumă de bani foarte importantă.

”Eu am pierdut peste 80.000 de euro, Maftei, peste 100.000 de euro, Piccolo, 150.000 de euro și Cadu, peste 200.000 de euro.

Și ca să fiu corect până la capăt, trebuie să mai spun ceva. Până la intrarea în insolvență, cei de la CFR s-au comportat admirabil, au achitat contractele, primele, bonusuri, tot. Dar, după aceea lucrurile n-au mai fost deloc așa cum trebuie. ”, a spus Ganea și la Digi Sport.