• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

UPDATE Ora 13:17. Situația terenului de la Dinamo este una controversată iar singura certitudine în acest moment este că cei de la CNI nu se pot apuca de lucru. 

Se pare că cele două părți implicate nu au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește numărul de locuri pe care ar urma să-l aibă noul stadion. Pentru a reduce spre zero problemele și discuțiile cu Badea, cei de la CS Dinamo au decis să construiască noul stadion pe locul defunctului ”Victoria”, dar nici așa nu e bine. Dacă va avea 22.000 de locuri, atunci ar exista probleme cu un teren al cărui proprietar este fostul președinte al Consiliului de Administrație, susține Gazeta.

Soluția la îndemână ar fi ca ”noul Dinamo” să aibă doar 18.000 de locuri, dar o decizie finală se va lua după o altă ședință în care se vor întâlni Carmen Dan, ministrul de Interne, și Liliana Gafencu, noul președinte al celor de la CS Dinamo.


Întreaga suflare dinamovistă s-a bucurat în momentul în care Ministerul Afacerilor Interne a emis un comunicat prin care s-a anunțat că bunurile private au devenit publice conform unei hotărâri de Guvern, astfel că Stadionul Dinamo poate intra în programul Companiei Naționale de Investiții. S-a spus, la acel moment, că se va construi un nou stadion în Complexul Dinamo, cu o capacitate de 20.000 de locuri, numai că actualitatea a dat peste cap toate aceste planuri.

Conform lui Decebal Rădulescu, invitat permanent al emisiunii ”Digi Sport Special”, Nicolae Badea, președintele celor de la ACS FC Dinamo București, nu a fost total învins și pregătește o revenire de senzația în prim plan.

”Mutu, din ce știu eu, este supărat din cauza faptului că Dinamo ar putea rămâne fără stadion. Au venit ministrul de Interne, Mutu și președintele CS Dinamo și au spus că se va face stadion, că s-a dat o Hotărâre de Guvern și că se anulează contractul de concesionare pe care îl avea Nicolae Badea.

Dar, din informațiile mele, lucrurile nu stau așa. Nimeni n-a citit atent contractul pe care Badea îl are cu Ministerul. Badea nu are concesionat doar stadionul Dinamo, ci și toate cele 27 sau 29 de hectare de acolo. Are tot terenul! Și dacă zice "Nu vă las", nu se va construi nimic.

Badea și-a angajat deja avocați. Statul român poate pierde procesul cu Badea, iar acesta poate bloca noul stadion. Noul președinte de la CS Dinamo, Liliana Gafencu, a cerut o întâlnire de urgență cu ministrul de Interne pentru a vedea care este situația contractului", a spus Decebal Rădulescu.

Stadionul Dinamo este unul dintre cele patru stadioane aflate în programul de modernizare în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020, alături de Arcul de Triumf, Steaua şi Rapid. Însă pentru reconstrucţia arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare este necesară eliberarea de sarcini a terenului pe care se află stadionul. În baza unui contract de asociere cu clubul sportiv, ACS FC Dinamo Bucureşti, asociaţie în insolvenţă, care nu mai are echipă de fotbal, fiind doar acţionar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al grupării din Liga I, are dreptul să folosească aproximativ 74.000 de metri pătraţi din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache şi terenurile de antrenament pe zgură şi gazon.