• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cătălin Golofca s-a accidentat în partida cu Viktoria Plzen. Cum acesta căzuse în disgraţia conducerii şi a staff-ului tehnic, mijlocaşul e posibil să fi jucat pentru ultima oară în tricoul FCSB.

Aseară, în Cehia, Golofca a jucat doar o repriză, Dică trimiţându-l din minutul 46 pe Florian Tănase în locul său. Mulţi s-au gândit că mutarea a fost dictată de Becali, mai ales că acesta s-a declarat nemulţumit de prestaţia fotbalistului.

"Bravo lui Dică, ne-a demonstrat că vede fotbal. I-a schimbat pe Filip şi Golofca, pentru că nu făceau faţă", a spus Becali aseară, la Digi Sport Special

Doar că mutarea a fost generată de o accidentare. La revenirea în ţară, Golofca a fost văzut şchiopătând vizibil. El a fost forţat să poarte papuci, pentru că glezna piciorului stâng se umflase vizibil. În zilele următoare jucătorul va efectua un RMN, pentru a se stabili exact natura accidentării.

În măsura în care problemele medicale îl vor scoate din circuit o perioadă mai lungă, cel mai probabil Golofca a bifat joi ultimul meci în tricoul FCSB.

"Din păcate pentru el s-a accidentat, probabil va sta câteva săptămâni. Nu a reuşit să confirme, e greu la Steaua. E un club cu pretenţii, mereu ai presiunea rezultatului. De ce să nu fim sinceri, nu s-a adaptat", a comentat Duckadam, vineri seară, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Trimis la echipa a doua, inclusiv în ultimul weekend, fostul mijlocaş al Botoşaniului a ajuns la capătul răbdării. Dar nici cei din conducerea roş-albaştrilor nu par a-i mai oferi credit. S-a vorbit deja în repetate rânduri că fotbalistul de 27 de ani i-a contactat deja pe oficialii fostului său club, FC Botoşani, cărora le-a cerut să îl transfere în pauza de iarnă.

Roş-albaştrii au achiziţionat 40% din drepturile federative ale jucătorului în schimbul a 400.000 de euro, în luna august, dar Golofca nu a reuşit să se impună. Pe lângă o concurenţă puternică, fotbalistul plăteşte şi din cauza vieţii extrasportive, care l-a determinat pe Dică să-l excludă din lot şi să-l trimită la echipa a doua, care evoluează în liga a treia.

După ce a marcat 3 goluri în patru meciuri la FC Botoşani în startul sezonului, Cătălin Golofca nu a reuşit să puncteze în 11 apariţii pentru FCSB, în toate competiţiile.