• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Hanson Boakai, un mijlocaş canadian în vârstă de 20 de ani, se află în probe la Craiova, acolo unde Mangia îl va monitoriza în perioada următoare.

Tehnicianul italian al oltenilor doreşte întăriri, însă, aşa cum a precizat şi preşedintele Marcel Popescu, se doreşte aducerea unor jucători de calitate, "nu doar să fie la număr".

Ultima ţintă a formaţiei din Bănie este, potrivit ProSport, un canadian: Hanson Boakai. Acesta se antrenează de miercuri cu echipa secundă a grupării craiovene, formaţie aflată în Liga a 3-a.

Până să ajungă în Europa, mijlocaşul aflat în probe la Craiova a jucat la echipa canadiană FC Edmonton, la care a strâns 27 de meciuri, două goluri şi patru pase decisive, între 2013 şi 2015. La momentul debutului său, Boakai a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Ligii Nord-Americane de Fotbal (NASL), la vârsta de 16 ani şi 231 de zile, record pe care îl deţine şi în prezent.

La acea vreme, datorită tehnicii sale în regim de viteză, Boakai a fost supranumit de către fani "Messi al Canadei". Fotbalistul de origine din Guinea este dreptaci şi poate să evolueze atât mijlocaş central, cât şi extremă dreapta.

Canadianul are 1,65 metri şi, dacă va fi păstrat, va fi cel mai scund jucător din lotul echipei pregătite de italianul Devis Mangia. Cristian Bărbuţ (1,66 metri), Alexandru Mitriţă (1,67 metri), Alexandru Băluţă (1,70 metri) şi Gustavo (1,72 metri) sunt alţi jucători de talie mică aflaţi, în acest moment, la Craiova.

10 selecţii şi trei goluri are Hanson Tamba Boakai la reprezentativele U-17 şi U-20 ale Canadei.