• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Adrian Mititelu a pierdut definitiv şi irevocabil dreptul de a folosi numele de ”Universitatea” și susține că nici cei de la CS U Craiova nu au în denumire numele de ”Universitatea”. Finanțatorul celor de la U Craiova susține că el s-a judecat cu clubul deținut de Badea.

"Instanţa Inaltei Curţi a respins recursul. S-a considerat că acest Club Sportiv al lui Badea deţine notorietatea clubului Universitatea. E primul club. Şi la Dinamo e la fel. Dacă ar face Clubul Sportiv Dinamo acelaşi lucru s-ar ajunge în acelaşi punct. Aşa a fost şi la Steaua. Asta nu înseamnă că are treabă cu palmaresul sau cu echipa de fotbal Universitatea Craiova. Sunt chestiuni dinstincte.

Cei de la CSU se bucură degeaba, nu au câştigat nimic. Nu au nicio treabă cu leul sau cu palmaresul. Echipa de fotbal din 2004 nu se mai putea numi Universitatea Craiova, deoarece printr-o hotărâre de guvern, printr-o modificare a unei legi, societăţile comerciale nu se mai pot numi "Academia", "Naţional", "Universitate". De asta denumirea noastră era Fotbal Club U Craiova. Echipa care joacă în liga a patra se numeşte U Craiova. Nici dacă am fi câştigat acest proces, nu ne puteam numi Universitatea. Şi CS U se numeşte Club Sportiv U Craiova. Oficial, aşa se numesc.

Eu m-am judecat cu Clubul Sportiv al lui Badea, care nu face fotbal. CS U nu e parte din proces. În concluzie, am pierdut la OSIM dreptul de a avea exclusivitate pe marca FC Universitatea Craiova. Am pierdut-o, dar o voi câştiga în timp. O să merg la CEDO. Până la următorul proces, sigla cu leul se află la noi", a spus Mititelu, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

După ce, în luna iunie, Curtea de Apel i-a achitat pe Mircea Sandu și Dumitru Dragomir și a desființat despăgubirile de 240 de milioane de euro dispuse de Tribunalul București, omul de afaceri din Craiova a suferit o nouă înfrângere.

Numele "Universitatea" şi marca nu mai pot fi folosite de Mititelu, potrivit ÎCCJ. La instanțele anterioare, Tribunalul București și Curtea de Apel, Mititelu a primit decizii nefavorabile în acest proces.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT