• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Noul stadion din Craiova este gata în proporție de 90%, dar șansele ca echipa din Bănie să evolueze pe el în prima parte a campionatului sunt aproape nule. Cel mai devreme s-ar putea juca pe el la începutul returului sau chiar la începutul lui 2018.

Noua arenă ar fi trebuit să fie inaugurată la 20 iulie, dar nici acest termen, cel de-al 4-lea, nu va fi respectat. Din informațiile Digi Sport, stadionul ar putea fi gata în două luni. De altfel, și primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a susținut ieri o conferință de presă în care a recunoscut că arena nu va fi gata la timp nici de această dată.

”Mai este de lucru. Nu va fi finalizat la 20 iulie, pentru că mai sunt lucrări destul de multe. Se lucrează la finisaje, ceea ce este foarte dificil. Am văzut cu mare admirație că materialele sunt de cea mai bună calitate, ceea ce nu am văzut pe multe șantiere. Stadionul poate funcționa de când este predat la primărie, dar predarea la primărie nu e o treabă simplă, astfel încât să jucăm fotbal imediat pe el.

După ce îl preluăm, trebuie să aprovizionăm cu dotările necesare. Lista a sosit la primărie: porți, plase, fanioane, trasarea gazonului, tot ce nu este prins în proiectul CNI. Nu vreau să-mi iau responsabilitatea termenelor. Vă spun sincer cum văd lucrurile. Nu aș forța să-l iau anul ăsta, ci să-l iau perfect. Prefer mai târziu, dar să fie semnalate toate amănuntele care pot apărea“, a spus Genoiu.

Noul stadion din Craiova, care va rivaliza fără probleme cu ”Arena Națională”, va avea 5 etaje şi peste 30.000 de locuri. Suma totală a investiţiei se ridică la 55 de milioane de euro, sursele de finanţare fiind acoperite în proporţie de 90% de MDRAP, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), şi 10% de Primăria Municipiului Craiova.

Conform planului inițial, termenul de finalizare pentru lucrările la noul stadion din Craiova era noiembrie 2016, însă inaugurarea arenei a fost amânată pentru februarie 2017, apoi, pentru finalul lunii martie, iar după aceea pentru finalul lunii iunie.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT