• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ionuț Panțîru a adus victoria lui CSM Poli Iași în meciul cu FCSB, de vineri seara, prin execuția sa din afara careului, din minutul 47. Chiar dacă a răpus echipa lui Dică, provocându-i prima înfrângere din ultimele 14 meciuri, mijlocașul moldovenilor o vede în continuare favorită la titlu.

Acesta e de părere că lotul superior, atât din punct de vedere valoric, cât și numeric, îi va ajuta pe cei de la FCSB să termine în fața celor de la CFR Cluj.

Am jucat și împotriva lui CFR și mi se pare că FCSB are o echipă mai bună, mai legată, cu mai mulți fotbaliști care pot face diferența. Clujul îi are doar pe Culio, Deac sau Păun, la FCSB sunt mai numeroși oamenii cu potențial decisiv”, a declarat Panțîru, conform Gazetei.

Unul dintre jucătorii de la FCSB care pot face diferența în opinia lui Panțîru e Constantin Budescu: ”Se vede că are calitate. Scoate ușor adversarul din joc, inventează pase extraordinare”.

Interesant este totuși faptul că CSM Poli Iași a pierdut ambele meciuri cu CFR Cluj (0-2 acasă și 0-1 în deplasare), în timp ce FCSB nu a reușit să câștige în cele două jocuri din acest sezon cu moldovenii (1-1 pe Arena Națională și 1-0 pentru Poli, la Iași).

În ceea ce îl privește pe Panțîru, acesta a ajuns la Iași de la Știința Miroslava. Momentul a fost relatat de Florin Prunea, fostul președinte al lui Poli, la Digi Sport.

Eu şi Neagoe, antrenorul de atunci al Iaşiului, l-am luat pe Panţîru. Un băiat pe care l-am urmărit vreun an şi jumătate. Am avut şi şansa că era aproape de noi, la Miroslava. Mergeam noi, mergeau antrenorii de la club, nea Simi, Vasile Simionaş... L-am dorit mult şi n-a fost deloc uşor şi a existat o negociere cu preşedintele de acolo, domnul Acatrinei, care s-a cam întins. Până la urmă ne-am înţeles. A fost o sumă modică, 10.000 de euro şi 20.000 de lei - adică un cantonament la munte pentru echipa din Miroslava. Vine dintr-o familie destul de săracă şi dacă rămâne cu capul pe umeri va putea ajunge un jucător foarte bun. Neagoe l-a folosit şi fundaş stânga tocmai pentru aplombul cu care joacă fiecare fază, are tehnică, forţă...”, a povestit Florin Prunea la Digi Sport Matinal.

Înainte de a ajunge la Miroslava, Ionuț Panțîru a jucat, ca junior, pentru LPS Iași și Academia Hagi, de unde a plecat apoi la Sighet.

Nu am avut o situație financiară foarte bună și a fost mai greu să mă apuc mai devreme de fotbal. Era nevoie de bani pentru transport, hrană, întreținere. Toată lumea din sat stătea pe capul tatei să mă dea la fotbal, dar nu s-a putut mai devreme.

La Viitorul am stat un an de zile. E greu să te afirmi acolo, fiindcă sunt foarte mulți copii talentați. A fost însă o experiență din care am învățat multe. Din păcate, spre final, nu mai prinsesem nici lotul la ultimele 12-13 meciuri, jucau și câțiva juniori mai tineri decât mine, așa că a trebuit să plec”, a mai zis Panțîru.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT