• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Nicolae Dică se confruntă cu o problemă în centrul defensivei și i-a cerut patronului Gigi Becali întăriri în acest sens. Postul fundașului central nu pare să fie totuși o problemă și pentru Florin Niță. În cadrul unei conferințe de presă, portarul FCSB a anunțat că este mai degrabă atent la jocul său decât la ce fotbalist va veni în fața lui.

Goalkeeperul de 30 de ani a vorbit în primă fază de programul încărcat al echipei și de următoarea confruntare din campionat cu Astra Giurgiu pe care o va întâlni sâmbătă, de la ora 21:00, în direct pe Digi Sport 1. ”Nu ne încurcă meciul care urmează, suntem obișnuiți să jucăm din trei în trei zile, suntem profesioniști, ne acomodăm la situația care este și ne concentrăm să dăm ce e mai bun pe teren”, a spus Niță.

”La Astra sunt jucători care nu au nume”

Egalul înregistrat pe teren propriu cu CSMS Poli Iași nu l-a făcut pe goalkeeper decât să se concentreze mai mult la antrenamente pentru ca etapa viitoare echipa să plece acasă cu toate cele trei puncte. ”Suntem puțin dezamăgiți, se întâmplă și la echipele mai mari să se încurce, miercuri seară nu ne-am concentrat cum a trebuit. Ne dorim ca fiecare partidă pe care o jucăm să o câștigăm, să luăm toate cele trei puncte. Fotbalul se joacă pe teren, nu la conferințe sau în studiouri”, a mai completat Niță, care este de părere că în echipa Astrei Giurgiu sunt jucători care nu au nume:

”Astra are un antrenor care știe foarte bine să-și mobilizeze jucătorii. Sunt jucători care nu au nume, să spun așa, a reușit să-i facă să dea ce e mai bun pe teren. Este un plus pentru noi, sunt jucători foarte buni cei care au venit de la Astra, este un plus pentru noi. S-a întâmplat un meci să jucăm așa, nu se va mai întâmpla, le vom trata cu mult mai multă seriozitate, concentrare și o să fie bine”.

Aportul fanilor și susținerea din tribune este esențială în jocul echipei. ”Suporterii sunt al 12-lea jucător, la meciurile importante ne ajută să ne concentrăm, ne mobilizează mult mai bine și motivându-ne avem prestații mai bune”, a mai zis Niță, care nu este curios să afle cine va ocupa postul de fundaș central dorit cu ardoare de Nicolae Dică.

”Cine vine este binevenit, eu o să îmi fac treaba cât mai bine, nu depinde de mine cine vine, cine pleacă. Sunt atât de curios încât nu știu unde dorm la noapte”. ”Nu am mai ținut legătura cu nimeni de la națională, aștept un semn”, a încheiat portarul.

”O cafeluță, un biscuite? Știți, tocmai ne întrebam când mai veniți, ca să ne spuneți ce avem noi aici! Chiar așa, ce aveți voi aici? Ce avem noi aici... Suntem atât de curioși să aflăm încât nici nu știm unde o să dormim la noapte”, au fost replicile de altfel de neuitat al unor actori mari precum Toma Caragiu, Dem Rădulescu și Puiu Călinescu.

Secvența din filmul B.D. la munte și la mare din care s-a inspirat goalkeeperul ”roș-albaștrilor”: