• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Provocare pentru FCSB. Oltenii le-au aruncat mănușa roș-albaștrilor. Conducerea celor de la CS U Craiova a anunțat că este dispusă să joace meciul din etapa a 16-a a Ligii 1, cu echipa pregătită de Nicolae Dică, chiar pe Arena Națională.

”Chiar dacă Gigi Becali spune să fim precauți și să nu ne riscăm sănătatea, să jucăm în altă parte pentru că ne vor copleși emoțiile, ne luăm inima-n dinți și suntem gata să jucăm cu ei chiar și pe Național Arena”, a spus Marcel Popescu, la Digi Sport Matinal.

Managerul oltenilor îi dă astfel replica lui Gigi Becali. Patronul roș-albaștrilor i-a ironizat pe olteni în urmă cu câteva zile.

”E o decizie bună să nu joace cu Steaua acolo. Când evoluezi cu noi e presiune mereu, dar acum, că s-ar fi inaugurat noul stadion, era presiunea și mai mare. Și era și emoție. Era o presiune în plus. Au gândit-o bine cei de la CSU”, spunea Becali.

Popescu a anunțat că primul meci de pe noua arenă din Bănie va fi în compania celor de la FCSB, dar insistă că inaugurarea nu va fi făcută cu echipa lui Gigi Becali, ci printr-un spectacol grandios.

”Inaugurarea nu va fi cu FCSB-ul, inaugurarea va consta într-un spectacol. Noi nu-i chemăm pe ei să participe la inaugurare, ei sunt programați să joace cu noi atunci. Festivitățile de inaugurare vor începe de la ora 18:00 și se vor termina în jurul orei 20:00, astfel încât atunci când ne vin oaspeții să putem juca meciul. Este o inaugurare în familie, care pentru noi este extrem de importantă.

Pe 29 octombrie, 2017, sunt exact 50 de ani de când s-a inaugurat centralul. Acest lucru este foarte important pentru noi. Că primul vizitator va fi FCSB, conform țintarului Ligii, este o altă problemă, dar nu inaugurăm stadionul cu ei. Cu FCSB va fi doar primul meci”, a declarat Marcel Popescu, managerul general al celor de la CS U Craiova, la Digi Sport Matinal.

Oltenii nu au anunțat încă LPF unde vor disputa meciul cu FCSB, deoarece nu au primit încă certificatul de securitate din partea ISU, dar managerul general al echipei din Bănie a anunțat că acesta va fi primit în cel mai scurt timp.

”Nu depinde de noi, dar la cum se derulează lucrurile nu ne dau niciun fel de emoții că nu o să fie eliberat certificatul de securitate până luni sau marți, astfel încât să putem să-l depunem la Ligă, iar pe 29, după inaugurare, să putem juca cu FCSB-ul”, a mai spus Popescu.

Pe lângă faptul că pe 29 octombrie se împlinesc 50 de ani de la inaugurarea vechiului central din Bănie, adversara de săptămâna viitoare a fost și cea care a jucat contra oltenilor la ultimul joc disputat pe stadionul ”Ion Oblemenco”, înainte ca acesta să fie demolat. Echipa finanțată de Gigi Becali s-a impus în 2014, cu 1-0, într-un meci din Cupa României. Golul roș-albaștrilor a fost marcat atunci de Rusescu, din penalty.

Noul stadion din Craiova are o capacitate de 30.000 de locuri, iar construcția lui a costat 60 de milioane de euro.

Partida dintre Craiova și FCSB se va disputa duminică, 29 octombrie, de la ora 20:45, și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1. Meciul va putea fi urmărit în format live text și video pe digisport.ro și m.digisport.ro.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT