• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE 15:02 Transferul lui Gabi Tamaş la Steaua este foarte aproape să se realizeze. Laurenţiu Reghecampf speră ca de marţi să îl aibă pe fundaş sub comanda sa, în cantonamentul din Turcia.

Negocierile dintre campioană şi fundaşul lui Cardiff au intrat pe linie dreaptă, din informaţiile Digi Sport până luni seară urmând ca cele două părţi să ajungă la un acord. În acest moment, mai sunt puţine lucruri de pus la punct privind contractul. Becali a dorit, ca şi în cazul lui Marica şi Gebhart, ca fotbalistul să nu aibă pretenţii salariale foarte mari, urmând a primi o primă consistentă în cazul în care echipa se califică în grupele Champions League.

În cazul în care va ajunge sub comanda lui Reghe marţi, aşa cum tehnicianul îşi doreşte, Tamaş va avea ocazia să evolueze în două amicale: cu Djurgardens şi cu AS Trencin. Oricum, fundaşul se află la potenţial normal în ceea ce priveşte pregătirea fizică, el evoluând chiar în urmă cu o săptămână pentru Cardiff.


Laurenţiu Reghecampf insistă pentru aducerea lui Gabi Tamaş. Deşi Becali nu a fost iniţial de acord cu această mutare, în ultimul timp a dat semne că ar fi deschis către această opţiune.

"Dubluri pe fiecare post", a devenit obsesia tehnicianului Stelei, repetată ori de câte ori este intervievat. Campioana e angrenată în trei competiţii, iar antrenorul ştie cât de important e să ai la dispoziţie soluţii apropiate în cazul în care apar suspendările şi accidentările.

Roş-albaştrii au încercat în această iarnă să îi ia pe Ivan Gonzalez (ASA Târgu Mureş), Celeban (Sląsk Wroclaw) şi Ngadeu (Botoşani), fără succes însă. Ultima variantă e reprezentată de Valerică Găman, dar astralul are şanse să ajungă sub comanda lui Reghe abia din vară, intrând în ultimele şase luni de contract cu giurgiuvenii.

În aceste condiţii, Gazeta Sporturilor anunţă că Reghecampf a revenit la o ţintă mai veche, pronunţată încă de la revenirea în România: Gabi Tamaş. Fundaşul nu a avut ocazia să joace pentru Cardiff City prea mult, însă tehnicianul campioanei, un apropiat al său, e sigur că îl va face să strălucească şi să prindă lotul pentru Euro 2016.

La finalul anului trecut, când Reghe i-a prezentat prima oară această variantă, Becali nici nu a vrut să audă, temându-se că viaţa extrasportivă a apărătorului de 32 de ani va afecta atmosfera din vestiar. Nereuşind însă să îi aducă tehnicianului vreun alt fundaş central, patronul ar fi mult mai deschis către această variantă, mai ales că ştie că, în măsura în care se ţine de fotbal, fundaşul este un mare câştig.

"Cât timp voi fi eu aici, nu va mai juca", a tunat Rădoi, fostul antrenor al Stelei în iulie, nemulţumit că fundaşul a lipsit nemotivat de la un antrenament. La scurt timp, destinele celor două părţi s-au despărţit, însă Tamaş are acum ocazia să se întoarcă în lotul roş-albaştrilor. În zilele următoare se vor cunoaşte exact mai multe amănunte şi dacă Gigi îşi va da "ok-ul" final.

Papp şi Varela sunt în acest moment titularii pe postul de fundaş central la Steaua. Carp şi Toşca (care va reveni la postul său obişnuit, apărător stânga) sunt celelalte variante ale lui Reghe.

"E o soluţie foarte bună şi mă bucur că Gabi a ales Steaua. Am avut şi eu o discuţie cu el. Cred că e important ca el să revină şi la echipa naţională. Are parte de o echipă foarte bună, de un club bine organizat, cred că a făcut un pas important. Este un jucător bun, care, în următorii ani, poate juca fără probleme la un nivel foarte înalt"
Laurenţiu Reghecampf în ianuarie 2015, pe vremea când antrena Al Hilal

3 trofee a câștigat Gabriel Tamaș cu Steaua: titlul în Liga 1, Cupa României și Cupa Ligii României, toate în 2015 și cu Costel Gâlcă antrenor.

65 de meciuri și 3 goluri are Tamaș în prima reprezentativă a României, pentru care a debutat în 2003.