• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Perioada excelentă pe care o traversează Nicolae Stanciu la Steaua se suprapune cu o monitorizare foarte atentă a două dintre cele mai importante cluburi din Italia, marile rivale AC Milan şi Inter Milano.

Spre norocul decarului de la Steaua, reprezentanţii italienilor au fost la Piteşti, la meciul cu Astra, şi au scris de zor despre ceea ce au văzut pe teren. Stanciu a reuşit un meci bun, iar golul care a închis tabela a fost unul realmente superb.

La prima "strigare", atât unii, cât şi ceilalţi ar fi dispuşi să ofere o sumă în jurul a 4 milioane de euro. Numai că Becali speră să ia mult mai mult şi nici nu are de gând să înceapă negocierile. De altfel, la un moment dat s-a vehiculat o clauză de 20 de milioane de euro, astfel că patronul Stelei poate sta liniştit, mai ales că tocmai i-a dublat salariul.

Luna trecută, Stanciu, care pe 7 mai va împlini 23 de ani, şi-a prelungit contractul cu Steaua, unde ar putea sta până în 2021. Mijlocaşul a venit la Steaua în 2013, iar conform înţelegerii iniţiale lua 7.000 de euro pe lună în primul an, iar în ultimul, 2017-2018, ar fi ajuns să câştige 11.000 de euro pe lună. Aflând de interesul mai multor cluburi din străinătate, Becali i-a mărit sensibil salariu, 20.000 de euro, iar nouă înţelegere va expira în 2021.

Fotbalistul de 1,70 metri înălţime a ajuns la cea mai mare cotă pe transfermarkt, 2,5 milioane de euro, după ce în urmă cu fix un an era apreciat la 1,5 milioane de euro. E o creştere spectaculoasă, mai ales dacă ţinem cont de faptul că selecţionerul Anghel Iordănescu l-a ocolit în ultima perioadă.

Atât scouterii care lucrează pentru AC Milan, cât şi cei plătiţi de Inter Milano sunt decişi să vină la toate partidele din play-off pe care le va juca Steaua în acest campionat. În acest moment, Stanciu şi Varela ar fi cei mai interesanţi jucători ai roş-albaştrilor pentru cluburile din străinătate. Următorul meci la care Stanciu va fi urmărit este cel cu Viitorul (sâmbătă, 20:30, Digi Sport 1).

2,5 milioane de euro e cota de piaţă a lui Stanciu

22 de ani are Stanciu

12 goluri şi 7 pase decisive are Stanciu în cele 31 de meciuri disputate pentru Steaua în acest sezon