• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Marius Lăcătuş a pus punct speculaţiilor privind viitoarea "casă" a Stelei. Chiar dacă stadionul "Ghencea" va fi dărâmat şi construit din temelie pentru Euro 2020, noua echipă îşi va desfăşura activitatea tot în "templu", dar pe terenurile adiacente.

Echipa care va porni la drum din această vară în Liga a 4-a va juca pe teren propriu pe terenul 5 din Ghencea, cel care în trecut era folosit ca variantă de antrenament pentru echipa mare. Acesta dispune de un număr limitat de locuri, astfel că e foarte probabil acest lucru să fie un impediment major pentru suporteri. Din această cauză se discutase iniţial închirierea unei alte arene, în măsura în care fanii vor răzpunde "prezent".

Este posibil însă să fie aduse tribune mobile, care să găzduiască mai multe sute de spectatori. Peluza Sud şi-a anunţat deja susţinerea pentru echipa Armatei, pe care o consideră adevărata "Steaua", astfel că e de aşteptat ca interesul să fie unul mare, exact ca la Ploieşti.

Nu vrea să facem lucrurile de mântuială şi să aruncăm praf în ochii lumii. Suporterii, mai ales cei de la Peluza Sud, abia aşteaptă să începem meciurile. O să jucăm pe terenul 5 in Ghencea. Nu jucăm pe stadionul mare pentru că se dărâmă în toamnă şi campionatul începe la începutul lui septembrie”, a spus Lăcătuş astăzi la Digi Sport Special.

Stadionul Ghencea este în acest moment într-o stare deplorabilă, acesta fiind predat către Compania Națională de Investiții, iar Gigi Becali a început să-și ia bunurile în care a investit în anii 2000. Finanțatorul celor de la FCSB a luat deja tribuna mobilă pe care o avea între terenul sintetic și terenul 5, cel de iarbă. De asemenea, au fost demontate și instalațiile de turnicheți de la arena pe care a jucat Steaua, în locul acestora fiind puse plase metalice.

În următoarea perioadă, Becali va lua tabela de marcaj, dar și instalația de nocturnă, precum și mobilierul de la tribuna oficială a stadionului cu o capacitate de aproape 30.000 de locuri.

Gazonul rămâne unul excelent, pe acesta pregătindu-se acum grupele de juniori ale Stelei. În Ghencea, ultimul meci oficial a avut loc în martie 2015, atunci când Steaua a învins-o pe Viitorul, scor 4-1.

Terenurile de antrenament 5, 6 și 7 vor primi noua echipă de seniori a Stelei. Pe primul dintre terenuri (5) va juca echipa mare până în 2020.