• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Denis Alibec, atacantul celor de la FCSB, nu a marcat încă în actuala ediţie de campionat, iar în derby-ul cu Dinamo, câştigat de roş-albaştri cu 1-0, Nicolae Dică l-a schimbat la pauză. Din Turcia, Marius Șumudică spune că fotbalistul în perioada în care evolua sub comanda lui, nu a înregistrat niciodată o perioadă atât de lungă în care să nu înscrie. De altfel, fostul antrenor al Rapidului vorbește despre lipsa de experiență a lui Nicolae Dică.

Denis Alibec nu se regăseşte în acest sezon iar marius Șumudică a refuzat să dea vina pe Nicolae Dică, dar crede în același timp că și lipsa de experiență a tehnicianului de pe banca ”roș-albaștrilor” a dus la această situație. ”Nu îmi vine să vorbesc de Alibec, că iar mă sună Dică și spune că am comentat din nou, lumea mai scoate din context. Sigur nu este problema lui Dică. Poate Dică nu are atâta experiență, poate își dorește să facă multe, prin speech-ul pe care îl are. Dar depinde de ce face fotbalistul pe teren”, a spus Șumudică la Digi Sport Matinal.

”Șumi-gol” și-a amintit de perioada în care fotbalistul activa sub comanda lui la Astra Giurgiu și nu înregistra perioade atât de slabe. ”Cu mine, din prima și până în ultima zi, Alibec nu a fost o perioadă mai lungă de două, trei săptămâni în care să nu aibă rezultate, exceptând perioadele de accidentare. Când intri pe teren uiți și de pubalgie și de tot. Eu îi dau doar mesaje după reușite sau când este criticat. I-am dat și după meciul cu Sporting când a arătat că este fotbalist! Eu tot timpul am fost alături de el. Cu Budi vorbesc mai mult, nu i s-a întâmplat să rateze penalty-uri până acum”, a mai spus tehnicianul la Digi Sport Matinal.

Tehnicianul lui Kayserispor și-a adus aminte și de aportul pe care l-au avut Constantin Budescu și Denis Alibec la Astra și cât de mult au contat în cariera lui. ”Cei doi m-au ajutat foarte mult în carieră, mă sună să mă felicite după fiecare meci, nu trebuie să fim condamnați. Ăștia sunt fotbaliști care se nasc, nu îi fabrici, nu poți să-l iei tu să-l pregătești o săptămână, două, un an, doi și să-l transformi. Nu faci din ”gloabă” un fotbalist, trebuie doar să îi aduci la un anumit nivel, cu mine au avut cele mai bune rezultate din viața lor”, a conchis ”Șumi-gol”.