• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Transferul lui Constantin Budescu în Qatar, la Al Ahli Doha, rămâne de actualitate, iar jucătorul va merge să facă vizita medicală la noua sa echipă în următoarele zile, a confirmat antrenorul liderului Astra Giurgiu, Marius Şumudică.

"Transferul lui Budescu nu a picat. În două-trei zile ar trebui să plece în Qatar şi să facă vizita medicală. E o pierdere mare, pentru că e unul dintre cei mai buni jucători din campionat. A avut un an foarte bun, am reuşit să scot tot ce a fost mai bun în el, a ajuns la naţională", a declarat Şumudică, la emisiunea "Fotbal Club".

În acelaşi timp, tehnicianul giurgiuvenilor a negat existenţa unor negocieri pentru alţi jucători de la Astra: "Nu există decât o ofertă concretă, care a ajuns la club - cea pentru Budescu".

Plecarea lui Budescu în Qatar nu este văzută cu ochi buni de toată lumea. Selecţionerul Anghel Iordănescu şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, l-au sfătuit pe fotbalistul de 26 de ani să nu accepte o ofertă din ţările arabe, pentru a nu pierde contactul cu echipa naţională, în perspectiva Euro 2016. Şumudică are, însă, o altă părere.

"Am antrenat în Golf şi trebuie să vă spun că nu e uşor să joci acolo, pentru că toţi aşteaptă să te autodepăşeşti. De la străini se aşteaptă să facă diferenţa. Dacă va ajunge acolo, nu îşi va permite să nu se pregătească, să nu se menţină la un nivel înalt, pentru că cei de acolo vor aduce un alt străin şi el va pierde o sumă importantă de bani", a explicat antrenorul Astrei.

Chiar dacă are probleme financiare, liderul din Liga 1 îşi doreşte să se şi întărească în această pauză de iarnă.

"Florescu este o soluţie, Seto nu a fost lăsat împrumut până în vară. Mai sunt şi alţi jucători pe care îi doresc, nu doar dintre cei care au mai fost la Astra. Întâi să rezolvăm problemele financiare şi aducem doi sau trei jucători, nu mai mulţi", a precizat Şumudică.