• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Din momentul în care Christoph Daum a fost demis de la cârma echipei naţionale, acesta a oferit nişte declaraţii incendiare legate de fotbalul românesc.

Ultima dintre ele a venit în legătură cu un conducător de club, căruia nu i-a dezvăluit numele, dar despre care a susţinut că i-a cerut să folosească jucăori de la echipa lui, pentru că are probleme financiare.

”Un manager de club a venit la mine şi mi-a spus: 'Ce am făcut eu sau clubul meu împotriva ta?' 'Nimic, ce vrei să spui?' 'Atunci de ce nu îi convoci pe jucătorii X sau Y de la echipa mea?' 'Uite, noi facem scouting continuu, monitorizăm 50 de jucători şi selectăm dintre aceştia poate 23-24 de jucători. Vom urmări mereu fiecare jucător pe cât de mult posibil pentru a ne lămuri cine e cel mai în formă, cine se potriveşte mai bine echipei.'

'Nu contează, trebuie să-i convoci pe jucătorii aceştia! Avem probleme financiare, trebuie să vând jucători şi ştii că dacă e un jucător de naţională e o şansă mai mare să îl transfer.' 'Da, ştiu asta, dar sunt independent şi nu fac nicio favoare vreunui club. Îi selecţionez pe cei mai buni jucători. Nu ţin cont de numele jucătorului sau al clubului.' Etichetaţi dumneavoastră cum doriţi această situaţie!", a spus Daum, într-un interviu acordat pentru FRF.

Federaţia Română de Fotbal s-a despărţit oficial de Christoph Daum. Anunţul a fost făcut chiar de site-ul oficial al FRF, care susţine şi că stafful cu care a lucrat germanul va rămâne în funcţie până la numirea unui nou selecţioner. Interesant este că anunţul a fost făcut şi în limba germană.