• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Revenirile de răsunet ale lui Adrian Mutu și Ciprian Marica în fotbalul românesc au atras și atenția UEFA. Site-ul oficial al forului continental salută revenirile celor doi în Liga 1, cu scopul declarat de a ajunge la Campionatul European din 2016, care va fi găzduit de Franța.

Mutu (37 de ani) nu a mai jucat de 3 ani la echipa națională, în timp ce Marica (30 de ani) nu a bifat niciun meci la prima reprezentativă din septembrie 2014, când aducea victoria pe terenul Greciei, în debutul preliminariilor pentru Campionatul European din 2016.

UEFA notează că ambii au făcut parte din lotul României la precedentul turneu final la care naționala noastră a participat: EURO 2008. Atunci, Marica nu a apucat să joace vreun minut, iar Mutu a marcat singurul gol al României la turneul final.

"Cu siguranță, EURO este ținta mea și singura cale de a ajunge acolo este să fiu în centrul atenției și să îl conving pe selecționer că merit să fiu selecționat. Aș fi putut semna un contract în Japonia sau Australia, de unde am avut de asemenea oferte. Acum trebuie să mă pregătesc și să joc bine, iar apoi vom vedea ce se întâmplă", a declarat Adrian Mutu, înainte de plecarea în cantonament alături de ASA Tg. Mureș.

Site-ul forului european îl citează și pe Marica. Atacantul a scris pe contul său de Facebook, după ce a semnat cu Steaua: "Am ales România pentru România. Am ales, de asemenea, echipa care m-a dorit cel mai mult și îmi voi pune toată energia în ceea ce fac".

UEFA anticipează și o competiție de la distanță între cei doi, citându-l pe Mutu: "Va fi un duel între mine și Marica, dar va fi bine pentru echipele noastre și pentru echipele noastre, de asemenea. Sper să creștem standardele din Liga 1 și să demonstrăm ce lucruri benefice poate aduce experiența pe care noi am adunat-o în străinătate pentru colegii noștri și pentru toți cei implicați".

77 de meciuri a jucat Adrian Mutu la prima reprezentativă a României, pentru care a debutat în 2000 și pentru care a jucat ultima dată în 2013, la 0-4 cu Olanda, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2014.

35 de goluri are Mutu la echipa națională, unde este lider în topul marcatorilor, la egalitate cu Gică Hagi.

25 de goluri în 72 de meciuri are Ciprian Marica în prima reprezentativă a României, pentru care a debutat în 2003. Ultimul meci sub tricolor a fost cel câștigat cu 1-0 pe terenul Greciei, în prima etapă a preliminariilor pentru Campionatul European din 2016, unde România s-a calificat de pe al doilea loc în grupă. Atunci, a purtat banderola de căpitan și a marcat și golul victorie, dintr-o lovitură de la 11 metri.