• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Fundașul lui ASA Târgu Mureș, Pawel Golanski, a acordat un interviu în presa din țara natală în care face praf conducerea clubului ardelean și se plânge de problemele de la echipă.

”2015 a fost un an obositor pentru mine. Mai întâi, au fost problemele de la Korona, care se chinuie să nu dispară de pe harta fotbalului din Polonia. Apoi, în România a început bine, dar în timp problemele s-au agravat.

Când am auzit că sunt dorit de un club din România, am judecat totul prin prisma celor trei ani petrecuți în București. Steaua mi-a îndeplinit toate visele, aveam stabilitate, organizare, totul. Mi-am imaginat că voi găsi aceleași lucruri și la Târgu Mureș, cu atât mai mult cu cât în sezonul trecut au fost vicecampioni și a jucat în Europa League”, și-a început Golanski povestea în interviul acordat publicației Przeglad Sportowy.

”La început, am intrat direct într-un cantonament de șapte zile, după care am câștigat Cupa României în fața Stelei. Apoi a plecat Dan Petrescu, antrenorul care mă adusese acolo și pentru care am acceptat oferta. A venit în locul său Vasile Miriuță. Echipa era foarte bună din punct de vedere sportiv, dar au început problemele financiare. Nu îmi place asta. Mă aștept ca atunci când semnez un contract să mi se ofere ceea ce am acceptat în acesta. În fiecare zi mă duc la antrenamente, pierd timp și îmi pun sănătatea în pericol, așa că mă aștept să fiu plătit pentru asta. În vară, președintele mi-a zis că situația este dificilă, ne-a cerut să acceptăm unele schimbări în contract. Cei mai mulți dintre noi am acceptat, dar de la un punct a început să se depășească limitele răbdării fiecărui jucător.

Pot înțelege să fiu plătit cu întârziere de două luni, dar când vine vorba de a nu primi salariul câte 3-4 luni, este deja prea mult”, a mai spus Golanski.

Fundașul dreapta polonez spune că nu doar problemele financiare l-au dezamăgit la ASA.

”Organizarea clubului nu se poate compara cu standardele Stelei. Acolo totul era bine organizat și aranjat. Aici nu sunt bani, deci problemele se acumulează în fiecare zi. La meciuri mergem cu autocarul, chiar dacă cea mai scurtă deplasare e de 5-6 ore. Din fericire, avem o foarte bună bază de pregătire”, a încheiat Golanski.