• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Astra a făcut un nou pas greşit, 1-1 împotriva Concordiei Chiajna, într-un meci considerat pe teren propriu disputat pe stadionul Dinamo. Autorul golului prin care campioana a evitat un eşec pe final, Daniel Niculae, avertizează că giurgiuvenii riscă să rateze calificarea în play-off.

"Suntem nemulţumiţi de rezultat şi de joc. Nu arătăm a echipă campioană. Echipă fostă campioană, pentru că jocul pe care îl facem e destul de slab. Ne-am făcut meciul greu, facem greşeli mari, greşeli personale, atât în apărare, cât şi în atac, şi rezultatele sunt acestea.

Dacă o ţinem tot aşa nu merităm să prindem play-off-ul şi nici nu-l vom prinde, pentru că suntem departe de primele şase locuri. Din păcate, nu jucăm fotbalul pe care ni-l dorim, suntem destul de slabi la toate capitolele şi nu este normal, pentru că avem jucători de calitate şi trebuie să ne trezim dacă vrem să prindem play-off-ul", a declarat Niculae, la sfârşitul partidei.

Pe lângă criza de rezultate, Astra îşi pierde şi cei mai buni jucători, care ajung la Steaua. După Fernando Boldrin şi William De Amorim, roş-albaştrii au rezolvat şi transferul lui Denis Alibec, care va ajunge sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf în partea a doua a sezonului.

"Sunt multe probleme. Cred că nu trebuia să se facă acum acest transfer. Cred că cele două părţi ar fi trebuit să ajungă la un acord şi vânzarea lui Denis să se fi anunţat în iarnă. E destul de greu, sunt lucruri mărunte care macină echipa. Dar chiar şi fără Denis suntem o echipă bună, cu jucători valoroşi, cu o bancă tehnică foarte bună", a explicat veteranul din atacul Astrei.

Cu 4 goluri marcate în Liga 1, Daniel Niculae este golgheterul campioanei în acest sezon, dar atacantul de 34 de ani este mai interesat ca echipa să aibă rezultate.

"Degeaba sunt eu golgheter dacă echipa nu obţine puncte. Eu mă antrenez să-mi ajut echipa atât cât pot, să dau goluri, să pasez decisiv, să fiu cât mai util acolo în faţă", a precizat Nico.

După 12 meciuri, Astra Giurgiu are doar 12 puncte şi ocupă locul 11 în clasamentul Ligii 1.