• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE: Informația a fost confirmată de FRF pe site-ul oficial. Rapid mai are de plătit o amendă de 7500 de franci elvețieni și cheltuielile de judecată în valoare de alți 2.000 de franci.

„Luni 30 mai 2016, pe adresa Federaţiei Române de Fotbal a sosit răspunsul final al FIFA în cazul Rhema Obed vs Rapid Bucureşti. În decizia oficială transmisă forului federal, FIFA a comunicat că, în urma analizării documentelor trimise de părţile implicate, sancţiunea de şase puncte aplicată clubului Rapid Bucureşti va fi anulată.

Din decizia iniţială, clubul bucureştean a rămas cu amenda de 7.500 de franci elveţieni şi va trebui să achite cheltuieli de judecată de 2.000 de franci elveţieni.

Ca urmare a acestei decizii, Rapid Bucureşti a obţinut promovarea în Liga I, în timp ce Dunărea Călăraşi va participa la barajul ocupantelor locurilor 2 din play-off, în care se va duela cu UTA Bătrâna Doamnă”, se arată în comunicatul de pe site-ul Federației Române de Fotbal.


 

Comisia de Disciplină a FIFA a anunțat FRF să nu mai depuncteze Rapidul, după ce Obed a confirmat la forul mondial că și-a primit banii datorați de clubul giuleștean.

Deși nigeriano-englezul Rhema Obed a anunțat FIFA încă de pe 25 mai că litigiul cu Rapid a fost stins, el primindu-și banii datorați, forul mondial a transmis abia astăzi Federației Române să stopeze orice sancțiune asupra clubului giuleștean.

57.000 de euro i-a plătit conducerea alb-vișiniilor mijlocașului englez, care a dat în judecată la FIFA clubul patronat de Valerii Moraru și a câștigat. Acum două săptămâni, forul mondial a trimis Federaţiei Române de Fotbal o somaţie în care a cerut penalizarea cu 6 puncte a grupării giuleştene. Comitetul Executiv al FRF nu a ratificat decizia FIFA de a depuncta Rapidul.

Clubul a prezentat o înțelegere semnată cu fotbalistul, iar FRF a decis să poarte cu FIFA o corespondență care să lămurească situația. Rapid a primit un răgaz de 48 de ore pentru a prezenta înțelegerea cu fotbalistul, în același timp urmând să fie trimis actul și la FIFA. 

Forul condus Gianni Infantino a trimis lunea trecută, către Federaţia Română de Fotbal, către jucătorul Rhema Obed şi către clubul Rapid o adresă legată de litigiul în care anterior a decis depunctarea giuleştenilor. În documentul venit la începutul săptămânii, FRF era anunţată că are termen 25 mai, dată până la care jucătorul trebuie să anunţe dacă a primit banii sau a ajuns la o altă înţelegere cu Rapid.

”Am trimis notificarea către FIFA. Clubul Rapid mi-a virat banii, dar mai sunt multe de spus în povestea asta”, a declarat Obed, în exclusivitate pentru Digi Sport, acum cinci zile, în chiar ultima zi dinainte de termenul cerut de FIFA.