• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Rui Duarte a fost unul dintre cei mai iubiţi străini care au trecut pe la Rapid şi, într-un interviu acordat pentru Rapid TV a demonstrat că nu a uitat de rivalitatea pe care a avut-o cu Steaua, în cei 3 ani petrecuţi în Giuleşti.

"Singurul lucru care nu îmi place la Bucureşti e că sunt stelişti. În rest, mi-a plăcut totul. Am mulţi prieteni acolo şi chiar şi o gagică frumoasă. Mai vorbesc cu foşti jucători de-ai Rapidului, am mai vorbit o dată cu Burcă şi cu Alexa", a declarat fundaşul ajuns la 35 de ani.

Portughezul a vorbit şi despre cel mai amuzant moment trăit la Rapid.

"Am avut multe povești, fiindcă am avut o perioadă mai nebună la Rapid. Am dispărut o dată patru luni, iar când m-am întors făcusem o burtă mare și aveam 8 kg în plus. Nu prea eram pregătit să joc, dar Șumudică m-a băgat într-un meci cu Gaz Metan, la 1-0, și imediat am dat centrare frumoasă de gol. A fost un moment foarte frumos", a adăugat Duarte.

"Nu sunt Bad Boy, sunt doar puțin nebun. Întârziam pentru că în Portugalia era mereu foarte cald și îmi placea foarte mult să stau la plajă, cu familia, dar când mă întorceam făceam treabă bună. Suporterii mă iubeau și pentru că dădeam totul pe teren. Era totuși o perioadă în care eram mai nebun. Acum m-am mai liniștit".

Rui Sandro de Carvalho Duarte are 35 de ani și a evoluat ultima dată la 1 Dezembro, în liga a treia portugheză, dar a renunţat la fotbal cu 6 luni în urmă, când nu a mai găsit un contract convenabil.

Rui Duarte a venit la Rapid în vara lui 2010, îmbrăcând de 71 de ori tricoul alb-vișiniu, fostul fundaș dreapta transferându-se în 2013 la Anorthosis Famagusta.