• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Opt înfrângeri din tot atâtea jocuri disputate. Un singur gol marcat, 65 primite. Căpitan de 41 de ani, patru rezerve la ultimul meci și niciun antrenor. Sunt doar câteva dintre elementele care definesc cea mai slabă echipă din primele două ligi din toate campionatele din Europa. Șoimii Pâncota.

"Cascadorii râsului... ce poți să spui? Nu am venit de la început, am doar patru etape sau câte. Dacă ne uităm în ultimele 4 etape nu am luat chiar așa multe. A fost ăla 9-0, dar am jucat cu copii", a spus "veteranul" lotului, Dumitru Mitu.

Până la acel 9-0, au mai fost 7, 16 sau chiar... 18 goluri încasate într-un singur meci. De câteva runde, de la venirea lui Angelo Massone, trecut și pe la Rapid și Ceahlăul, plasa nu s-a mai scuturat de atâtea ori, iar la Şiria au ajuns si jucatori italieni și francezi. Ibrahim Sarr și Sliti Taider sunt doi dintre aceștia. Primul vine din liga secundă cipriotă, altul a trecut chiar și pe la Parma si e fratele mai mic a lui Saphir Taider, om de bază la Bologna, în Serie A.

"O diferență mare între locul în care joacă el și unde evoluez eu. El joacă cu cei mari, eu sper ca în acest prim an aici să joc cât mai mult și să îmi demonstrez calitățile", a spus Sliti Taider, completat de Ibrahim Sarr: "Nu am spus foștilor colegi ceea ce am găsit aici, nu e ușor să pierzi tot timpul. Aștept prima victorie, avem nevoie de una, sau chiar de un egal, ar fi bine pentru noi".

În căutarea primului rezultat pozitiv, Șoimii au încasat doar trei goluri de la ASU Poli, într-un meci pentru care s-au pregătit 60 de minute, fără antrenor. Tactica a făcut-o...noul patronat.

"A venit Massone, el s-a ocupat. Eu am venit doar ca jucător, la fel ca și acum, în fața voastră, le-am explicat, căci sunt mai în vârstă, ce să facă pe fază defensivă, chiar dacă le-a spus Massone ce să facă", a povestit Dumitru Mitu.

Campion al Croatiei cu Dinamo Zagreb, unde a fost coleg si cu actualul mijlocaş al lui Real Madrid, Luka Modric, Dumitru Mitu a mai jucat în România la Farul, FC Braşov, UTA şi CFR Cluj.