• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

A fost lunea neagră pentru antrenorii din Liga a II-a. Nu mai puţin de trei "principali" ai formaţiilor din liga secundă au fost demişi în prima zi a săptămânii.

Seria a fost deschisă de FC Argeş, care l-a demis pe Iordan Eftimie şi a anunţat că merge pe mâna a doi "interimari", Augustin Eduard şi Paul Ciobanu, care pregăteau juniorii A ai clubului.

Piteştenii n-au mai câştigat de şase etape şi se află pe locul 10 în clasament după 15 etape, cu 19 puncte.

A urmat Pandurii Târgu Jiu, care l-a demis pe Marcel Ploaie, antrenorul cu care gorjenii au obţinut doar patru remize în cinci etape.

Locul lui Ploaie a fost luat de Adrian Bogoi, care devine al patrulea "principal" al Pandurilor din acest campionat, după Mihai Teja, Adrian Iencsi şi Marcel Ploaie.

Pandurii Târgu Jiu e pe locul 16 în liga secundă, retrogradabil, cu 16 puncte şi o serie de opt etape fără victorie.

Şi CS Mioveni a renunţat la Gheorghe Mihali, pe care îl va înlocui cu Eugen Neagoe. Cu Mihali pe bancă, argeşenii au obţinut două victorii, patru egaluri (incluzând şi cele două remize din Cupă, unde Mioveniul s-a impus după loviturile de departajare) şi două înfrângeri.

"Sunt supărat, sunt dezamăgit! De ce am fost schimbat? Am pierdut doar două meciuri din opt şi echipa este în obiectiv! OK, am pierdut acasă (n.r. 0-1 cu Metaloglobus), şi eu am zis că a fost un rezultat ruşinos. Dar ce să faci, să o bag eu în poartă, am avut cinci situaţii clare de gol... Dacă erau lucrurile OK, era altceva, dar se ştie că şi jucătorilor le stă mintea în altă parte. Şi felul cum am fost dat afară... fac antrenament, fac lotul pentru meciul de miercuri şi apoi mă anunţă că nu mai sunt antrenor. Niciodată nu o să se poate face treabă dacă se face ziua ce se visează noaptea! În toată perioada asta mi-au lipsit două lucruri: jucătorii plătiţi la timp şi şansa la ultimul meci. În rest am avut totul, şi teren de antrenament foarte bun, şi condiţii. N-am avut ce să le reproşez! Ghinionul meu a fost că am avut jucători accidentaţi, în special Burnea şi Ivan. Dacă erau ei, nu pierdeam în ultima etapă acasă! Nu mă aşteptam niciodată, nici în visele urâte să fiu schimbat! Am revăzut meciul, am pierdut, dar de aici să dai afară şi să faci din ţânţar armăsar...", a comentat Gheorghe Mihali, pentru prosport.ro, decizia conducerii de a-l demite.

Mioveniul va ajunge şi ea la al patrulea antrenor din acest sezon, după Florin Marin, Adrian Mihalcea şi Gheorghe Mihali.

CS Mioveni şi-a propus promovarea, însă este doar pe locul 8 în Liga a II-a, cu 22 de puncte, după o serie de patru etape fără succes.

Nu mai puţin de 14 cluburi din liga secundă şi-au schimbat deja antrenorul cu care au început sezonul.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT