• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Echipa naţională a României a fost invitată în India, unde ar fi urmat să participe la un turneu amical la care va lua parte şi Rapid, a dezvăluit preşedintele giuleştenilor, Ovidiu Burcă.

"Cei care organizează turneul şi-au dorit foarte mult ca echipa naţională să ajungă acolo. Din păcate, naţionala a avut alte priorităţi, alt calendar. Trebuia să fi mers noi cu echipa naţională, eram de la bun început în această ecuaţie. Organizatorul turneului este o firmă mare de management sportiv din India", a declarat Burcă pentru Digi Sport.

Alegerea făcută de conducerea vişiniilor a fost una surprinzătoare, dar Burcă dă asigurări că Dan Alexa şi elevii săi vor avea doar de câştigat din această experienţă.

"Iniţial, şi eu am avut anumite dubii şi temeri legate de deplasarea asta în India, dar m-am documentat foarte bine, am luat foarte multe referinţe şi am ajuns la concluzia că poate fi o perioadă benefică din toate aspectele. Mi-a luat ceva timp să conving şi acţionarii, şi antrenorul. Cu jucătorii încă nu m-am întâlnit, dar cred că ei vor fi puşi în faţa faptului împlinit.

Va fi o experienţă interesantă, atât pentru noi, cat şi pentru club şi pentru jucători. E o cultură nouă, o să aibă posibilitatea să facă şi anumite vizite. Din punct de vedere sportiv, vor avea toate condiţiile pentru a se antrena la cel mai înalt nivel. Vom face parte şi dintr-un turneu, unde vor veni echipe interesante.

Vor veni echipa a doua a lui Hertha Berlin, echipa a doua a lui Munchen 1860, va veni o echipă din Brazilia, Atletico Paranaense, echipa sub 23 de ani a Argentinei, vreo două echipe din India", a explicat oficialul rapidist.

Totuşi, călătoria în India presupune şi anumite condiţii. Una dintre ele, vaccinarea celor care vor face deplasarea în ţara în al cărei campionat a evoluat şi Adrian Mutu.

"Cred că trei ore şi jumătate diferenţă de fus orar nu este atât de dramatic. Clima este destul de bună, deşi umiditatea este un pic cam mare. Nu cred că vor fi probleme şi împreună cu departamentul medical, vom găsi cele mai bune soluţii pentru că echipa să nu sufere. Va trebui să facem anumite vaccinuri, dar le-au făcut şi alţii şi nu s-a întâmplat nimic. Nu mi-aş fi asumat vreun risc, să duc echipa acolo şi să avem vreo incertitudine", a precizat Ovidiu Burcă.

Pentru portarul Virgil Drăghia, altul este motivul de îngrijorare înainte de deplasarea în India.

"Nu am fost niciodată în India. Am auzit că e un zbor de nouă ore. Nu prea mă înţeleg eu bine cu zborurile acestea lungi, dar cred că va fi o experienţă ok. Am citit că vin echipe destul de bune acolo", a spus jucătorul de 25 de ani.