• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fostul mare fotbalist francez Eric Cantona a fost inculpat pentru că l-a calomniat pe selecţionerul "les Bleus", Didier Deschamps, despre care a dat de înţeles că este rasist, informează postul de radio Europe 1.

"Deschamps are un nume foarte franţuzesc. Poate că e singurul în Franţa care are un nume cu adevărat franţuzesc. Ştiţi, nimeni din familia lui nu e amestecat cu cineva. Ca mormonii în America". Cantona a fost inculpat pentru aceste declaraţii, acordate cotidianului britanic The Guardian.

În mai 2016, cu puţin înaintea Campionatului European găzduit chiar de Franţa, Cantona a dat de înţeles că Deschamps este rasist fiindcă nu i-a convocat pentru această competiţie pe Karim Benzema - implicat în afacerea sextape - şi pe Hatem Ben Arfa.

"Un lucru e sigur, Benzema şi Ben Arfa sunt doi dintre cei mai buni jucători francezi şi nu vor fi la EURO. Şi pe deasupra Benzema şi Ben Arfa au origini nord-africane. Aşa că dezbaterea este deschisă", a spus atunci Cantona.

După ce Deschamps a depus plângere, Cantona s-a prezentat la palatul de justiţie din Paris unde a fost convocat de un judecător de instrucţie pentru a fi inculpat.

Agerpres