• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Echipa de fotbal Auxerre, preluată în această vară de antrenorul român Viorel Moldovan, a fost învinsă pe teren propriu de GFC Ajaccio, scor 1-2, în cadrul etapei a 2-a a ligii secunde din Franţa.

Golurile învingătorilor au fost înscrise de Yoann Court, în minutul 23 în urma unei lovituri de la 11 metri şi Sekou Cisse, în minutul 53. Pentru echipa antrenorului român a înscris Remi Fournier, cu un sfert de oră înainte de pauză. În etapa inaugurală, Auxerre a remizat pe terenul lui Red Star, 0-0.

Cu un singur punct, echipa lui Moldovan ocupă locul 15 în clasament. Lider este Le Havre, cu 6 puncte din tot atâtea posibile. Echipa lui Viorel Moldovan are ca obiectiv promovarea in Ligue 1 la finalul sezonului. În runda a treia, Auxerre va face deplasarea pe terenul lui Bourg Peronnas.

Acţionariat nou la Auxerre

Clubul AJ Auxerre a anunţat că a ajuns la un acord cu investitorul chinez ORG Packaging, care va deţine 60% din acţiunile grupării franceze. Noii patroni au anunţat investiţii de aproximativ 6 milioane de euro la echipă imediat ce vor prelua echipa de fotbal. Programată să aibă loc la finalul lunii trecute, vânzarea clubului a fost amânată, pentru că asociaţia AJA Football, acţionarul minoritar, nu vrea să cedeze procentul de 40% din drepturi, doar în speranţa că-şi pot păstra poziţia. Discuţiile continuă în cursul săptămânii viitoare, atunci când investitorii chinezi intenţionează să îi plătească lui Corinne Limido, acţionarul majoritar, 6 milioane de euro.