• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Nigerianul Michael Emenalo a fost numit în funcția de director sportiv al lui AS Monaco, la trei săptămâni după ce a demisionat de la Chelsea, acolo unde era director tehnic.

Clubul AS Monaco este încântat să anunțe numirea lui Michael Emenalo ca director sportiv. El va fi responsabil de partea sportivă, sub îndrumarea lui Vadim Vasilyev, vicepreședintele și managerul general al clubului.

Fostul internațional nigerian în vârstă de 52 de ani a fost la Chelsea, acolo unde a devenit, în timp, o persoană respectată.

În zece ani cu albaștrii, în care clubul a câștigat trei titluri în Premier League (2010, 2015, 2017), trei Cupe ale Angliei (2009, 2010, 2012), Cupa Ligii (2015), Europa League (2013) și, în special Champions League (2012), Michael Emenalo a avut parte de numeroase acțiuni înainte de a fi promovat ca director tehnic, în 2011.

Cu responsabil cu transferurile, el a fost artizanul unor mutări precum cele ale lui Eden Hazard, Thibaut Courtois și N'Golo Kante.

În timpul mandatului său, el a setat direcțiile și a creat un sistem performant prin care academia lui Chelsea a devenit una dintre cele mai competitive din Europa (dublă câștigătoare a Youth League 2015, 2016). Cunoscător al pieței franceze și europene, Michael Emenalo își va folosi experiența în serviciul lui AS Monaco”, a anunțat clubul monegasc, pe site-ul oficial.

Am muncit pentru Michael Emenalo timp de mai mulți ani și sunt foarte fericit că pot conta pe el la Monaco. Am investit foarte mult pentru aducerea sa. Această numirea este un alt mod de a ne arăta ambiția și dorința de a fi cât mai competitivi posibil”, a declarat vicepreședintele executiv, Vadim Vasilyev.

Să mă aflu într-un proiect de o asemenea calitate este o oportunitate minunată pentru mine. AS Monaco a făcut un mare progres în ultimii ani și sunt convins că și în viitor va exista la fel de multă ambiție. Dorința lui Vadim Vasilyev de a mă vedea la AS Monaco a fost decisivă. Alegerea a fost naturală, după decizia mea de a pleca de la Chelsea”, a precizat și nigerianul.

Michael Emenalo este cel care a urmărit la București derby-ul dintre FCSB și Dinamo, unde a avut drept scop monitorizarea tinerilor de la echipa lui Becali, în frunte cu Florinel Coman, jucătorul despre care britanicii de la Chelsea News au scris că ar fi cel mai interesant pentru campioana Angliei.

În afara mijlocașului ofensiv pe care patronul de la vicecampioana României în consideră "mai talentat decât Mbappe", steliștii urmăriți au mai fost Dragoș Nedelcu (20 de ani), Dennis Man (19 ani) și Florin Tănase (22 de ani). Ultimul a devenit căpitan de drept la FCSB, începând cu luna noiembrie.

În acest start de sezon, Emenalo a fost unul dintre cei mai criticați oameni de la Chelsea. I s-a imputat campania slabă de transferuri, unde singura reușită a fost socotită aducerea lui Alvaro Morata.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT