• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Viorel Moldovan s-a lansat într-un atac extrem de dur împotriva conducerii lui Auxerre, după partida pierdută aseară, pe teren propriu, împotriva lui Le Havre.

În vară, tehnicianul român lăsa postul de secund al naţionalei înarmat cu mult optimism. Primise o ofertă de la un club de tradiţie din Franţa, Auxerre, iar obiectivele erau îndrăzneţe: promovarea în prima ligă, astfel încât alb-albaştrii să redevină o forţă în Hexagon.

După doar 9 etape scurse, situaţia e dramatică: clubul francez ocupă penultimul loc în clasament, la egalitate cu lanterna roşie, Tours.

Presa franceză scrie deja despre neînţelegerile apărute între Moldovan şi preşedintele Guy Cotret, relaţia fiind una extrem de tensionată. Acest lucru a fost confirmat de român, care, aseară, după eşecul cu Le Havre, s-a lansat într-un atac foarte dur la adresa conducerii.

"Nu pot să fac mai mult în actuala situaţie, sunt probleme mari. Am început cu 20 de jucători pregătirea. Uneori nici nu ştiu cu siguranţă dacă sunt antrenorul primei echipe: nu am soluţii, nu s-au făcut transferuri. M-am uitat şi la meciurile echipelor U19 şi U17, nici acolo nu sunt variante. Nu e normal ce se întâmplă, nu e normal să fie un asemenea management. Mă aşteptat la cu totul altceva şi trebuie să vă spun că sunt, sincer, dezamăgit. Transmit un mesaj dur, care probabil va deranja, însă am obosit. Mă lupt de trei luni în van", a spus Moldovan, potrivit L'Equipe.

În privinţa jocului propriu-zis, Moldovan a ţinut să îşi felicite elevii pentru dăruire: "Sunt mulţumit de cum am arătat în prima repriză şi de faptul că ne-am creat ocazii de gol. Nu am ce să le reproşez".

Acţionariat nou la Auxerre

Clubul AJ Auxerre a anunţat de curând că a ajuns la un acord cu investitorul chinez ORG Packaging, care va deţine 60% din acţiunile grupării franceze. Noii patroni au promis investiţii de aproximativ 6 milioane de euro la echipă, imediat ce vor prelua echipa de fotbal. Programată să aibă loc la finalul lunii trecute, vânzarea clubului a fost amânată, pentru că asociaţia AJA Football, acţionarul minoritar, nu vrea să cedeze procentul de 40% pe care îl deţine. Discuţiile continuă şi se anticipează că se va ajunge la un numitor comun, investitorii chinezi urmând să îi plătească lui Corinne Limido, acţionarul majoritar, 6 milioane de euro.

sursa foto: L'Equipe