• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, luni, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Superstarul brazilian Neymar, noua achiziţie a clubului de fotbal Paris Saint-Germain, a fost văzut luni alături de câţiva apropiaţi pe o plajă din Saint-Tropez, în sudul Franţei, în timp ce aşteaptă autorizaţia de joc în Ligue 1.

Atacantul, în vârstă de 25 de ani, a petrecut patru sau cinci ore pe plaja "La Bagatelle" înainte de a urca la bordul unei ambarcaţiuni Zodiac împreună cu mai mulţi prieteni şi gărzi de corp, urmat de o altă ambarcaţiune plină cu petrecăreţi. Întregul grup a urcat apoi la bordul unui yacht numit "Ginevra", în jurul orei locale 20:00. Prezentat presei vinerea trecută, jucătorul cel mai scump din istorie (222 milioane euro) este în aşteptarea unui Certificat internaţional de transfer (CIT) pentru a putea evolua la noul său club. Federaţia spaniolă ar trebui să furnizeze autorizaţia în cursul acestei săptămâni.

Neymar susţine că nu simte presiunea de a fi cel mai scump fotbalist din istorie şi insistă că nu a ales PSG pentru aspectul financiar. ”Chiar nu mă interesează banii. Ceea ce contează este fotbalul. Niciodată nu am fost motivat de bani. Îmi pasă doar să fiu fericit şi să joc fotbal. Inima mi-a spus să vin la PSG şi asta am făcut. Nu simt presiunea de a fi cel mai scump din istorie, am aceeaşi greutate”, a precizat brazilianul. Când vine vorba despre obiective, Neymar e cât se poate de categoric: ”Vrem să câştigăm Liga Campionilor. Dar la fel de mult vrem să câştigăm şi celelalte trofee. Am venit la PSG pentru a face istorie şi sunt sigur că Dumnezeu a pregătit lucruri extraordinare pentru mine”. ”Am fost atras de grupul de aici, de noile provocări, de oraş, nu de un anume jucător. Echipa are mulţi jucători de clasă mondială şi abia aştept să fac parte din acest grup. Am venit să joc alături de cei mai buni. Vreau să fac istorie aici, aşa cum alţi mari brazilieni au făcut aici. PSG are totul pentru a deveni cel mai mare club din lume şi pentru asta sunt aici", a adăugat sud-americanul.