• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dezvăluire-surpriză a lui Dani Alves, unul dintre jucătorii de top sosiţi în această vară la Paris Saint Germain, de la Juventus.

Fotbalistul de bandă dreaptă brazilian a dezvăluit că Neymar a fost cel care l-a convins să vină la PSG, deşi compatriotul său se afla încă la Barcelona, semn că fostul star al catalanilor ştia de ceva timp că va ajunge pe Parc des Princes.

"Trebuie să-i mulţumesc lui Neymar pentru că m-a convins să vin aici. Nu eu l-am sfătuit să aleagă PSG-ul, ci invers. Mi-a spus să vin aici pentru că şi el va face asta. E o plăcere şi o onoare să am prietenii aproape. Neymar este mai experimentat, nu mai e băiatul care a venit la Barcelona", a declarat fundaşul brazilian.

Dani Alves a fost coechipier cu Neymar la Barca între 2013 şi 2016. Cei doi au cucerit împreună în tricoul blaugrana două titluri, două Cupe, Supercupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Mondialul cluburilor.

Neymar va primi la PSG 30 de milioane de euro pe an, dublul salariului de la Barcelona, însă Alves susţine că nu acesta a fost principalul motiv al venirii compatriotului său la Paris.

"Lumea crede că totul în viaţă sunt banii, însă eu şi Neymar nu am venit aici pentru asta, ci pentru o nouă provocare", a mai declarat fotbalistul în vârstă de 34 de ani, care a jucat opt ani pentru Barca, între 2008 şi 2016.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT