• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

UEFA i-a audiat, joi, după-amiază pe reprezentanţii clubului Paris Saint-Germain, la o lună după declanşarea anchetei care urmează să stabilească dacă gruparea din capitala Franţei a încălcat fair play-ul financiar prin transferurile efectuate în această vară, informează AFP.

Audierea a fost calificată de UEFA drept o "întâlnire de rutină". Reuniunea a avut loc la sediul forului european de la Nyon, între "instanţa de control financiar a cluburilor, în cadrul anchetei deschise la începutul lunii septembrie", precizează UEFA, într-un comunicat.

Directorul general al lui PSG, Jean-Claude Blanc, şi secretarul general al clubului parizian, Victoriano Meleoro, au fost însărcinaţi să aducă precizări în faţa responsabililor forului continental în privinţa achiziţionării brazilianului Neymar, de la FC Barcelona, pentru suma de 222 milioane euro, şi a francezului Kylian Mbappe, împrumutat de la AS Monaco cu opţiune de cumpărare în valoare de 180 milioane euro (inclusiv bonusuri).

Pe lângă Blanc şi Melero, la întâlnire au mai fost prezenţi Philippe Boindrieux, directorul general al adjunct al lui PSG, şi Benoit Muller, directorul financiar al clubului francez.

Forul european anunţase, imediat după deschiderea anchetei în acest caz, că "în cursul următoarelor luni, camera de anchetă a organismului de control financiar al cluburilor din cadrul UEFA se va reuni în mod regulat pentru a evalua cu atenţie toată documentaţia legată de această afacere".

Începând din 2010, la iniţiativa preşedintelui său de atunci, Michel Platini, UEFA a pus în aplicare un mecanism denumit Fair play financiar (FPF) pentru a împiedica cluburile să se finanţeze prin datorii, aşa cum s-a întâmplat mult timp, în cazul Spaniei, de exemplu.

De atunci, cluburile care participă la competiţiile organizate de UEFA (Liga Campionilor, Europa League), nu pot avea un deficit cumulat mai mare de 30 milioane euro pe ultimele trei exerciţii financiare, sancţiunile putând merge până la excluderea din competiţie.

Vicecampioana Franţei a mai fost sancţionată, în 2014, după un contract semnat cu oficiul de turism din Qatar, pe care UEFA l-a considerat supraevaluat. Sancţiunile primite atunci de PSG au fost ulterior ridicate, însă o recidivă i-ar putea costa scump pe parizieni.

AGERPRES