• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Transferul lui Marco Verratti s-a dovedit o adevărată lovitură pentru Paris St. Germain, dar italianul a fost a doua variantă a francezilor. Iniţial, oficialii grupării de pe Parc des Princes au dorit să-l achiziţioneze pe Luka Modric, care, în cele din urmă, a ajuns la Real Madrid.

În vara anului 2012, PSG a fost protagonista absolută a perioadei de transferuri. În capitala Franţei au sosit Thiago Silva, Zlatan Ibrahimovic, Lucas Moura şi Ezequiel Lavezzi, jucători care au costat în total 132 de milioane de euro.

Astfel, conducerea parizienilor a decis să-şi îndrepte atenţia spre o variantă mai ieftină pentru mijlocul terenului şi în schimbul lui Modric, pentru care Real Madrid i-a plătit 30 de milioane de euro lui Tottenham, a fost adus Verratti. Italianul s-a transferat de la Pescara, pentru 12 milioane de euro.

"Nu a fost posibil să-l luăm şi pe Modric. Tocmai îi transferasem pe Thiago Silva şi Ibrahimovic, iar Modric ar fi fost probabil prea mult. Aşa că am ales o variantă viabilă. Dar toţi am fost convinşi de opţiunea Verratti", a declarat fostul director sportiv al parizienilor, Leonardo, pentru Canal+.

Totodată, brazilianul a dezvăluit că PSG a încercat să-l transfere pe Neymar încă din 2011. Atacantul a ajuns la liderul din Ligue 1 în această vară, în schimbul preţului record de 222 de milioane de euro.

"Am vorbit cu el în 2011. Deja era un jucător cu un viitor extraordinar, dar ideea lui era să rămână în Brazilia până în 2014", şi-a amintit Leonardo.

Totuşi, Neymar a ajuns în Europa un an mai devreme, în 2013, când a semnat cu FC Barcelona.