• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, luni, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Preşedintele clubului francez de fotbal Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, l-a felicitat joi, printr-un tweet, pe omologul său de la Paris Saint-Germain pentru transferul lui Neymar, spunând că este ''foarte nerăbdător să cunoască preţul real al transferului''.

''Felicitări Nasser Al-Khelaifi pentru realizarea acestei operaţiuni unice în lume'', a scris preşedintele lui Lyon, într-un prim tweet, înainte de a lansa şi o ''săgeată'' către oficialul lui PSG.

Într-un al doilea tweet, Aulas a scris: ''Chiar dacă sosirea lui Neymar suscită întrebări cu privire la costul real al transferului, felicităm PSG. O imensă operaţiune de notorietate pentru Ligue 1''.

Fotbalistul brazilian Neymar este aşteptat joi la Paris pentru a realiza transferul său de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain.

Neymar şi-a anunţat miercuri dimineaţa coechipierii de la FC Barcelona de plecarea iminentă la PSG şi a fost scutit de antrenament.

Agentul său, Wagner Ribeiro, a declarat pe aeroportul din Barcelona: ''Vom plăti clauza de reziliere. Din momentul în care Neymar mi-a dat undă verde, pe 1 august, am plecat la Paris şi am făcut o propunere clubului PSG de a plăti clauza, ceea ce se va realiza în orele următoare''.

FC Barcelona a anunţat miercuri dimineaţa că nu îi va da drumul lui Neymar decât în schimbul celor 222 de milioane de euro care reprezintă clauza de eliberare a jucătorului.

Potrivit lui Ribeiro clauza ar urma să fie achitată în cât mai scurt timp, pentru ca jucătorul să poată fi prezentat în weekend.

Potrivit unor media, Neymar ar urma să semneze un contract pe cinci ani şi să câştige peste 550.000 de euro pe săptămână.

Neymar va deveni protagonistul celui mai scump transfer din istoria fotbalului, depăşind tranzacţia efectuată vara trecută, când Manchester United a achitat 105 milioane de euro lui Juventus pentru mijlocaşul francez Paul Pogba.

Achiziţionarea sa de către PSG este deja contestată de Liga spaniolă de fotbal. Preşedintele acestui for, Javier Tebas, a anunţat că va sesiza UEFA şi va face o plângere împotriva clubului PSG pentru nerespectarea regulilor fair play-ului financiar impus cluburilor.

Tebas acuză Qatarul că injectează fonduri în PSG, violând astfel regulile fair play-ului financiar al UEFA şi cele legate de concurenţa în Uniunea Europeană.

Neymar a fost transferat în 2013 de la Santos la FC Barcelona pentru 57,1 milioane de euro, dar dezvăluirile ulterioare au arătat că preţul de transfer a fost aproape de 100 de milioane de euro.

sursă: Agerpres