• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Portarul și căpitanul lui Saint-Etienne, Stephane Ruffier, a contribuit din plin la calificarea celei mai titrate echipe din Hexagon în 16-imile de finală ale Cupei Franței, dar a ajuns în centrul unui scandal, după ce și-a umilit un adversar amator, în timp ce se bucura pentru victoria obținută la loviturile de departajare.

Saint-Etienne a avut emoții serioase împotriva lui Raon l'Etape, formație din a cincea ligă franceză (CFA 2). A jucat pe terenul outsider-ilor, Stade Paul Gasser (6.000 de locuri). Scorul a fost 1-1 la finalul celor 90 de minute (goluri marcate de Clauss - 58, respectiv Maupay - 21) și a rămas neschimbat în cele două reprize de prelungiri, astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare.

Ruffier (29 de ani) a apărat penalty-ul decisiv, executat de fundașul Wilfried Rother, care s-a prăbușit în genunchi, conștientizând că ratarea sa înseamnă eliminarea din acest sezon de Cupa Franței.

Vizibil supărat, portarul lui Saint-Etienne a trecut pe lângă el, în timp ce îi vorbea. Potrivit presei franceze, Ruffier i-a transmis fotbalistului amator: "Du-te acasă, clovnule! Și nu uita să te uiți la mine la televizor, când joc în Europa League!".

Saint-Etienne joacă în Europa League pe 18 februarie, în turul 16-imilor de finală, contra lui FC Basel. Returul e programat o săptămână mai târziu, pe 25 februarie.

10 titluri în Ligue 1 a câștigat Saint-Etienne, care e cea mai titrată echipă din Franța. Pe cel mai recent l-a cucerit în 1981.

6 Cupe ale Franței a câștigat Saint-Etienne, cea mai recentă în 1977.

3 meciuri are Ruffier în prima reprezentativă a Franței, pentru care a debutat în 2010.