• Liga 1: FCSB - Dinamo (duminică, 20:30, Digi Sport 1)
  • La Liga, Etapa a 6-a: Alaves - Real Madrid (sâmbătă, 17:15, Digi Sport 1) şi Girona - Barcelona (sâmbătă, 21:45, Digi Sport 2) 

Atacantul togolez Emmanuel Adebayor, liber de contract după ce a părăsit-o pe Tottenham, va juca din nou în Premier League. Vârful a semnat pentru şase luni cu Crystal Palace, unde va avea un salariu lunar de 400.000 euro.

Adebayor s-a antrenat singur după ce a părăsit-o în vară pe Tottenham, la care a fost iniţial împrumutat (2011-2012), după care a fost cumpărat definitiv. Togolezul în vârstă de 31 de ani nu s-a înţeles cu gruparea condusă de antrenorul Mauricio Pochettino. El a refuzat să-şi rezilieze contractul, şefii săi considerând că are pretenţii financiare mult prea mari.

Emmanuel Adebayor, care va purta la Crystal Palace tricoul cu numărul 25, a evoluat de-a lungul carierei la echipe mari din Europa, între care Arsenal, Manchester City, Real Madrid, dar şi în Franţa, la Metz sau AS Monaco.

 

BREAKING: Crystal Palace Football Club are delighted to announce the signing of striker Emmanuel Adebayor. bit.ly/1S8UKr2

Posted by Crystal Palace Football Club on 26 Ianuarie 2016

În Premier League, togolezul a marcat 96 de goluri în 230 de meciuri, cele mai multe în tricoul lui Arsenal (46). Dintre jucătorii africani, doar Didier Drogba a înscris de mai multe ori în campionatul Angliei: 104 goluri.

3 mai 2015 este data la care Adebayor a jucat ultima oară pentru Tottenham: vârful a intrat în minutul 84 al meciului cu Manchester City, pierdut de Spurs, scor 0-1.