• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Kelechi Iheanacho va fi din această săptămână noul jucător al lui Leicester. Campioana din Premier League de acum două sezoane a ajuns la un acord cu City pentru transferul vârfului de 20 de ani.

Un talent uriaş, Iheanacho a fost folosit mult prea puţin în ultimele două sezoane de "cetăţeni". În condiţiile în care Guardiola trebuie să aleagă pentru postul de vârf împins între Aguero şi Gabi Jesus, nigerianul avea şanse reduse să prindă prea multe minute pentru echipa din Manchester.

În consecinţă, deşi Pep e conştient de calităţile pe care le posedă vârful, s-a văzut nevoit să renunţe la serviciile lui. Asta pentru că "vulpile" de la Leicester au făcut o ofertă extrem de tentantă - 25 de milioane de lire (28 de milioane de euro) -, iar jucătorul s-a declarat nerăbdător să dea curs provocării.

Iheanacho va face astăzi vizita medicală, apoi îşi va pune semnătura pe contractul cu echipa care în 2016 uimea întreaga Europă. Totuşi, nici la Leicester africanul nu are postul de titular asigurat, în condiţiile în care Vardy şi Slimani sunt adversari redutabili.

12 goluri a înscris nigerianul pentru City, dar ceea ce este cu adevărat remarcabil e rata sa. El a reuşit această performanţă din doar 19 şuturi la poartă.

19 jucători a cedat City în această vară, cel mai scump fiind Enes Unal, care a ajuns la Villarreal în schimbul sumei de 12 milioane de lire