• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Arsenal pare să fi abdicat de la orice ambiţii pentru sezonul actual. Presa engleză anunţă la unison că "tunarii" i-au înmânat celui mai bun jucător, Alexis Sanchez, o foaie prin care e liber să se transfere dacă un club îi satisface clubului de pe Emirates pretenţiile financiare.

Wenger pare să fi pierdut definitiv controlul la Arsenal, echipă pe care anul trecut nu a reuşit să o califice în Champions League. Ieri, londonezii au fost umiliţi la Liverpool, scor 4-0, iar board-ul a luat atitudine.

Concret, patronii lui Arsenal nu mai ţin cont de doleanţele francezului, care a anunţat în repetate rânduri că Alexis va rămâne la echipă până la sfârşitul contractului, şi au decis să salveze clubul măcar din punct de vedere financiar. Astfel, lui Alexis i s-a respectat dorinţa de fi lăsat să se transfere, "tunarii" înmânându-i astăzi o foaie în acest sens. Conform acesteia, oricine îl vrea pe chilian, trebuie să plătească suma stipulată în respectivul act. Din câte se pare, ar fi vorba de o sumă apropiată de 65 de milioane de euro.

City deja a făcut o ofertă apropiată de această valoare luna trecută, însă Arsenal a respins atunci varianta. Acum, tot trupa lui Guardiola e favorită să îl înregimenteze pe sud-american, însă media engleză notează că şi United stă la pândă.

"Vreau să joc în Champions League. M-am decis, acum aştept să văd ce îşi doreşte Arsenal. Planul meu e să câştig Liga Campionilor şi vreau să merg la o echipă unde să o pot face. E un vis pe care îl am de când eram mic", spunea Alexis, înainte de startul sezonului.

Decizia oficialilor lui Arsenal vine în ziua în care clubul şi-a dat acordul şi pentru transferul lui Oxlade-Chamberlain la Chelsea. Campioana Angliei va plăti 35 de milioane de lire în schimbul jucătorului de 23 de ani. Şi acestuia, ca şi lui Alexis, îi expira contractul cu Arsenal vara viitoare, şi refuzase de asemenea prelungirea contractului. "Tunarii" i-ar fi pierdut astfel pe ambii fotbalişti gratis, dacă nu s-ar fi întâmplat ceva până pe 31 august, când e deadlineul pentru actuala perioadă de mercato.

În aceste condiţii, e puţin probabil ca Arsenal să mai prindă top 4 şi în sezonul în curs, dar salvează aproximativ 100 de milioane de euro.