• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Jose Mourinho și-a pus vestiarul în cap, după ce a criticat public prestația fundașului său, Luke Shaw, la capătul celui de-al treilea eșec consecutiv înregistrat de Manchester United în acest sezon, 1-3 în Premier League, cu Watford. Antrenorul portughez a aruncat vina înfrângerii asupra jucătorului de 21 de ani care s-a accidentat în meciul respectiv, potrivit presei britanice.

Sub protecția anonimatului, jucătorii lui United au declarat la unison pentru The Sun că “aura lui Mourinho a dispărut – simți că este doar un alt manager care se perindă pe la echipă. Fergie (n.r. – sir Alex Ferguson, legendarul manager al echipei, în perioada 1986 – 2013) nu ar fi făcut niciodată așa ceva, public. De fiecare dată păstra lucrurile în interiorul vestiarului”.

Jose Mourinho a răbufnit în fața presei după eșecul din meciul disputat în deplasare de echipa sa și a vorbit în termeni duri despre prestația fundașului stânga. “Golul al doilea a venit pe o greșeală care sfidează tactica echipei și logica antrenamentelor noastre, pentru că ne-am propus să punem presiune pe oamenii lor de bandă și să nu le permitem pătrunderile. Amrabat primește mingea, iar Shaw este la 25 m de el, în loc de cinci. Chiar și de la 25 m, trebuie să sari, să pleci și să presezi. Dar nu, el stă! Este o greșeală tactică și mentală, în egală măsură”, a declarat “The Special One”. Atacul virulent al antrenorului portughez de la finalul partidei din etapa a cincea a campionatului englez i-a înfuriat la culme pe jucători, potrivit presei britanice.

Shaw a suferit o accidentare la inghinali în timpul partidei, potrivit jurnaliștilor The Times, iar “Shaw este nefericit după ce a fost criticat public”. Veteranii echipei i-au luat partea internaționalului englez de 21 de ani.

Greșeala lui Shaw a venit în minutul 83, la scorul de 1-1, atunci când Zuniga a reușit să își ducă echipa în avantaj, la un minut după ce a fost introdus în teren. Mourinho l-a pedepsit imediat pe Shaw, efectuând ultima schimbare, în minutul 85.

Potrivit The Sun, Mourinho a creat tensiune în vestiar încă din momentul în care și-a anunțat jucătorii că fiecare dintre ei joacă pentru a-și asigura postul, înainte de perioada de transferuri din iarnă.

Manchester United a debutat în campionat cu trei victorii (3-1 cu Bournemouth, 2-0 cu Southampton și 1-0 cu Hull City), însă eșecul 1-2 din derdiul cu City a dat startul unei serii negre pentru trupa lui Mourinho. Englezii au fost învinși în grupele Europa League, de Feyenoord, 0-1, iar eșecul cu Watford i-a aruncat pe poziția a șaptea în Premier League.