• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Florin Gardoş, dublu campion cu Steaua, în 2013 şi 2014, a fost aproape de un transfer supriză în Liga 1, la CFR. Fundaşul a vorbit pe Facebook despre oferta primită şi despre perspectiva unui transfer de la Southampton.

Deşi nu a detaliat motivele pentru care nu a revenit în România, Gardoş a admis că viitorul său în tricoul "sfinţilor" e incert. Nici nu ar avea cum să fie altfel, în condiţiile în care Van Dijk nu s-a transferat, iar - pe lângă Yoshida şi Stephens - oficialii de pe St Mary's Stadium l-au transferat pe Wesley Hoedt, de la Lazio, pentru 17 milioane de euro.

"S-a scris zilele trecute că am fost la un pas să plec de la Southampton FC. Da, e adevărat că mi-am dorit un transfer, însă, din motive care nu au depins de mine, nu s-a concretizat nimic. Şansele să joc în noul sezon de Premier League sunt foarte mici, iar acum nu-mi rămâne decât să mă pregătesc cât pot de bine şi să aştept următoarea perioadă de transferuri, în iarnă. Indiferent că eram accidentat şi priveam meciul la televizor sau eram apt, dar nu se conta pe mine, dorinţa mea de a reveni pe teren era la fel de mare şi vă garantez că nu a scăzut nici după ce s-a intamplat în ultima perioadă. :) Pe curând!", a scris Gardoş pe facebook.

În 2014, Gardoş a fost vândut la Southampton, în schimbul a 7,5 milioane de euro, însă internaţionalul român a suferit o accidentare gravă la genunchi în vara anului următor, apoi a avut o serie de alte probleme medicale, din cauza cărora a evoluat foarte puţin.

În cei trei ani petrecuţi alături de "Sfinţi", Gardoş a evoluat doar de 18 ori, în toate competiţiile. Contractul său cu echipa antrenată în prezent de argentinianul Mauricio Pellegrino este valabil până în 2018.