• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Manchester City a obţinut o victorie in-extremis în Premier League, scor 2-1, cu Southampton. La final, Guardiola a surprins, urlând în direcţia lui Redmond (23 de ani).

După 14 etape, "cetăţenii" au 13 victorii şi un egal, Everton fiind singura echipă care a reuşit să îi încurce până în prezent. Şi Southampton a fost la câteva secunde să plece cu un punct de pe terenul trupei lui Guardiola, însă Sterling a adus victoria în minutul 90+6.

În loc să se bucure pentru victorie, tehnicianul gazdelor a surprins, luându-l în colimator după fluierul de final pe Nathan Redmond. Pep a urlat spre mijlocaş, cu gesturi ample, semn că a fost extrem de deranjat de ceva. Probabil a fost vorba de tragerile repetate de timp ale jucătorilor lui Southampton. Din fericire, conflictul nu a degenerat, fotbalistul englez fiind extrem de calm pe toată durata ţipetelor lui Guardiola.

"I-am spus lui Nathan Redmond cât de bun este. Southampton are câţiva jucători extrem de buni şi talentaţi. Redmond e foarte bun în duelurile unu contra unu", a fost explicaţia lui Pep, pentru ca apoi să admită că a fost atât de furios din cauza faptului că oaspeţii au tras de timp: "Nu au vrut să joace, au venit aici şi încă din minutul 9 au început să apeleze la tertipuri pentru a întârzia partida. Voiam să joace fotbal, aşa cum au făcut-o anul trecut".

Sezonul trecut, Southampton a smuls un punct pe Etihad, scor 1-1, autorul golului pentru sfinţi fiind chiar Redmond.

Vezi mai jos o galerie foto cu incidentul