• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Transferul atacantului argentinian Lionel Messi de la FC Barcelona la Manchester City a devenit o prioritate pentru antrenorul echipei engleze de fotbal, Pep Guardiola, anunţă presa spaniolă şi cea britanică.

Pentru realizarea acestui obiectiv, conducătorii lui City pregătesc un buget uriaş, de aproximativ 250 milioane euro, fiind dispuşi să achite clauza de reziliere a contractului dintre Messi şi Barca, oferindu-i totodată un salariu de 30 milioane euro pe sezon starului sud-american, conform postului spaniol de radio ”Cadena Cope”.

În plus, Manchester City îi garantează lui Messi şi protecţia fiscală, pentru ca acesta să nu se mai confrunte cu problemele pe care le-a avut în Spania, unde a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a fost acuzat că a înşelat fiscul spaniol.

Actualul acord dintre Lionel Messi şi FC Barcelona expiră pe 30 iunie 2018, iar în condiţiile în care argentinianul nu se grăbeşte să-şi prelungească contractul, conducătorii clubului catalan sunt conştienţi că vor fi nevoiţi să-l vândă în vara anului viitor, pentru că altfel riscă să nu vadă niciun ban 12 luni mai târziu, precizează Daily Record.