• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Arsenal e la doar cinci puncte de surprinzătorul lider din Premier League, revelația Leicester City, dar cel mai bun fotbalist din istoria clubului londonez nu crede că ”tunarii” au șanse la câștigarea titlului în Anglia, deși nu l-a mai luat din 2004, adică de acum 12 ani.

”Dacă v-aș fi spus că Chelsea se chinuie, că City se chinuie, că United se chinuie, v-ați fi gândit că e un sezon în care Arsenal ar fi avut un sezon în care să defileze. Și asta nu se întâmplă. Aș pune la îndoială mentalitatea echipei. Meciul cu Chelsea, de exemplu. Nu au marcat. Acestea sunt meciurile în care e nevoie să câștigi. Au nevoie de trei puncte. E pur și simplu matematică. Nu câștigi campionatul de 12 ani. Poți să o faci? Este vremea să te trezești și să o faci!”, a declarat Thierry Henry, fostul atacant al lui Arsenal, în prezent analist la televiziunea Sky Sports.

”Pentru mine, în acest moment, Leicester este echipa care va câștiga titlul. Nu doar că arată că pot să câștige, arată și că pot să facă față presiunii”, a mai spus fostul atacant francez, după ce Leicester City a reușit să o învingă pe Manchester City, chiar pe Etihad Stadium, cu 3-1, în ultima etapă din Premier League.

Thierry Henry a fost desemnat de fanii lui Arsenal cel mai bun fotbalist din istoria clubului, urmat de Denis Bergkamp și Tony Adams.

Antrenorul Arsene Wenger și-a apărat echipa în fața criticilor primite din toate părțile, într-un sezon în care nu au reușit să profite de problemele de la Chelsea, Manchester City și Manchester United.

”Am fost în lupta la titlu până acum și încă suntem. Sunt de acord că în acest moment Leicester este favorită. Într-o săptămână, au învins-o pe Liverpool și au învins-o și pe Manchester City. Asta face ca meciul nostru direct, de duminică, să fie unul vital. Trebuie să ne controlăm jocul și să arătăm că încă mai credem. Avem destulă calitate și sânge rece să rezistăm presiunii”, a spus tehnicianul francez al lui Arsenal.

În etapa viitoare, a 26-a din Premier League, Arsenal va da piept cu Leicester, sâmbătă, de la ora 14:00, în derby-ul rundei. Înaintea acestui meci Arsenal este pe locul 3, cu 48 de puncte în 25 de etape, în timp ce oaspeții de la Leicester sunt lideri, cu 53 de puncte. Diferența este că în ultimele cinci etape, Arsenal a înregistrat un singur succes.