• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

Portarul croat Matej Delac s-a săturat să-şi aştepte rândul şi i-a cerut lui Chelsea să-l lase să plece, la opt ani distanţă de momentul în care a fost cumpărat de londonezi. Nici măcar o secundă n-a prins Delac în tricoul grupării de pe Stamford Bridge, iar croatul a ajuns la capătul răbdării.

Croatul a fost transferat de Chelsea când avea 17 ani. Se anunţa unul dintre cei mai promiţători goalkeeperi ai Europei, iar englezii i-au plătit lui Inter Zapresic trei milioane de euro pentru transfer.

Chelsea nu s-a bazat însă nicio clipă. L-a împrumutat de zece ori în opt ani. Delac a făcut un veritabil tur al continentului: a fost trimis în această perioadă să apere în Olanda, Cehia, Portugalia, Croaţia, Serbia, Bosnia, Franţa şi Belgia.

La ultima echipă, Royal Excel Mouscron, a jucat 28 de meciuri în sezonul 2016-2017, în care a fost antrenat din decembrie 2016 de românul Mircea Rednic.

ECHIPELE LA CARE A FOST ÎMPRUMUTAT DELAC

Vitesse Arnhem (Olanda)
Dynamo Ceske Budejovice (Cehia)
Vitoria Guimaraes (Portugalia)
Inter Zapresic (Croaţia)
Vojvodina Novi Sad (Serbia)
FK Sarajevo (Bosnia) - în trei rânduri
Arles (Franţa)
Royal Mouscron (Belgia)

La 25 de ani, Delac vrea o echipă care să-i ofere de ce nu a avut parte până acum în carieră: continuitate. I-a solicitat lui Chelsea, cu care mai are contract până vara viitoare, să-l lase să plece gratis încă din această iarnă.

Matej Delac a apărat în toate naţionalele de juniori şi tineret ale Croaţiei, inclusiv în selecţionata Under 21 a ţării sale.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT