• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Mike Ashley, proprietarul lui Newcastle United, a anunţat luni că vrea să vândă clubul englez de fotbal, scrie BBC.

În vârstă de 53 de ani, miliardarul englez (averea sa cifrată la 2,8 miliarde) a preluat clubul de pe St James' Park în 2007, plătind 55 de milioane de lire. Deşi planul era, pe hârtie, unul grandios, dorind să readucă formaţia la strălucirea de altă dată, el a eşuat în proiectul său. Acum, după ce a readus echipa pe prima scenă a fotbalului britanic, Ashley e dispus să renunţe la acţiuni, pentru suma corectă. Se estimează că până de Crăciun cei supranumiţi "coţofenele" vor avea un patron nou.

''Newcastle United are nevoie de o direcţie clară care să-i aducă strălucirea şi succesul pe viitor. Pentru a-i oferi clubului cea mai bună oportunitate de a-şi securiza poziţia şi a fi făcute investiţiile necesare care să-l ducă la următorul nivel, considerăm că cel mai bun lucru pentru echipă este să fie pusă în vânzare'', a menţionat Mike Ashley într-un comunicat de presă.

Newcastle United, antrenată de Rafa Benitez, este pe locul 9 în Premier League, cu 11 puncte în 9 meciuri, dar în ultimii 10 ani, perioadă în care patron a fost Ashley, a retrogradat de două ori în eşalonul valoric inferior.

În 2015, când Newcastle se îndrepta cu paşi mari spre Championship, fanii l-au criticat dur pe Ashley, cerându-i plecarea. El a fost acuzat că nu investeşte şi nu are un plan sănătos prin care clubul să ajungă la performanţele din anii '90, când a fost la un pas să câştige Premier League.